Santa boduje

Do utkání vstoupili jako jednoznační favorité hráči týmu Na plný plyn, kdo však čekal jejich florbalový koncert, musel být zklamán. Naopak fanoušci Santů se mohli konečně radovat z vítězství svých oblíbenců.

Na začátku utkání vsadila obě družstva na poctivou obranu, takže diváci se žádných velkých šancí nedočkali. Přesto šli plynaři po nenápadné akci do vedení, když Dvořák svojí bojovností připravil míček pro Garbiniho. Santové však i nadále hráli svůj poctivý a běhavý florbal, což profesorsky hrajícím zaměstnancům Gazpromu nesvědčilo, a přestože se do vyložených šancí příliš nedostávali, po utěšené ráně Plešáka z dálky vyrovnali na 1:1.

Ve druhé třetině pokračoval oboustranně zodpovědný výkon, který převážil na stranu Klauzových svěřenců Česnek, jenž se zorientoval ve složité situaci, a ač tísněn Vuem, dokázal se po Plešákově přihrávce v těžké pozici prosadit. Když potom Hladík všechny zaskočil po rychle rozehraném trestném úderu, odnášeli si Santové do přestávky příjemný dvoubrankový náskok.

Ve třetí třetině konečně příznivci ekologického vytápění přitopili a soupeři začalo být na jeho vlastní polovině konečně teplíčko, nicméně Ferbrův kalašnikov pálil sice často, ale zoufale nepřesně. Ne že by se vrchnímu Klauzovi roztrhl s góly zrovna pytel, ale jeho sobí družina se mohla po zásluze radovat ze svého premiérového vítězství.

Na plný plyn – Santové 1:3

Třetiny 1:1, 0:2, 0:0, střely 24 - 19, góly: Garbini – Plešák, Česnek, Hladík

Aktualizivané tabulky si prohlédněte zde.

Luděk Michalik