​Školní časopis roku 2016

Veni, vidi, vici!V tomto duchu se nesl „výlet“ pěti editorů The OG Chronicle na vyhlášení krajského kola soutěže Školní časopis roku 2016.

Letos jsme spojili tři z našich vynikajících studentských časopisů - The OG Chronicle, OG NOTes a Krognika - v jedny profesionální pětijazyčné noviny a ihned jsme je přihlásili do výše uvedené soutěže. Podmínkou bylo poslat dva výtisky, což je přesně počet výtisků, které máme, uff. Vyhlášení krajského kola, které se konalo ve čtvrtek 14. dubna na půdě Vyšší odborné škole publicistiky v Praze, pro nás nemohlo dopadnout úspěšněji. A to i navzdory tomu, že se soutěž jmenovala Školní časopis roku a my tam přihlásili noviny.

Jelikož Vyšší odborná škola publicistiky není nafukovací, mohlo na vyhlášení jet pouze pět z našich osmi editorů. Do Prahy nakonec vyrazili Adam Polánek (Co-editor World News a The Krognika), Tereza Milošová (Co-editor World News a Current affairs), Tereza Podhajská (Co-editor of Social Commentary & Opinion), Debora Poštulková (Co-editor of Variety) a Mikuláš Plešák (Editor a Design Guru všech třech novin).

Konkurence byla velká a my jsme nesmírně šťastní, že porotci ocenili naši tvrdou práci. The OG Chronicle přisoudili čtyři významná ocenění, a to v kategoriích Titulka, Obsah, Grafika a celkové prvenství v kraji. OG noviny nyní postupují do celostátního kola v Brně, které se uskuteční v prosinci tohoto roku. Držte nám palce!

Trisha Pospisil, Kristýna Drábková