Skončila základní část FLOGu

V posledních dvou zápasech nebylo v podstatě už co řešit, a tak po domluvě s kapitány doplnily prořídlé soupisky bloudivců a jelimanů noví borci, aby se mohlo vůbec hrát. Statistikům nadělali sice vrásky na čele, ale budiž.

Za bloudivce naskočil do útoku primán Kubín, zatímco obranu vyztužil matador Kašpar. Oba v první minutě sledovali, jak Michalik za vlastní bránou namazal Valešovi, ten přistrčil zcela volnému Vostoupalovi a ten bleskurychle dorazil do poloprázdné brány. Gumy byli jako opaření, zkoušeli tahat útoky individuálně, ale do vyložených šancí se moc nedostávali. Přeci jen se však radovali z vyrovnání, když se Kubíček dostal k lacinému gólu. Padl z brejku Kubíčka po dlouhatánském Hošťálkově výhozu. Na druhé straně Valeš z brejku orazítkoval štangli a pár desítek vteřin před koncem se výtečně trefil do Paštikovy přihrávky a strhl vedení na stranu outsiderů. O poločase Michalik svým borcům domluvil a obraz hry se výrazně změnil. Gumy dokázali na pět, šest přihrávek uběhat svého soupeře a počkat si na možnost přihrávat do vyložené šance. To fungovalo bezvadně a každá střela tak smrděla gólem. O vyrovnání se postaral opět Kubíček, když z volného úderu prostě propálil zeď a bylo. Zasloužená vedoucí branka padla po hezké kombinaci Michalika, Garbiniho a zakončujícího Kubíčka. Bludičky už čeká jen dovolená na Kanárech, s diváky se ale rozloučili s diváky sympatickým výkonem.

Kumíčci - Loudavý&Steklí 3:2 (1:2)

Branky: Kubíček 3 – Vostoupal, Valeš; střely 19 - 9; hvězdy: 1. Kubíček, 2. Valeš, 3. Michalik

Také jelimani povolali do bílého trika neokoukané tváře: primány Stejskala a Kopřivu. Oba se výrazně zapsali do průběhu zápasu, když hned v úvodu druhý jmenovaný zužitkoval příhru toho prvního. Vyrovnání obstaral střelou na dřevěnou nohu kapitán Klauz. Jeho borci nebyli ve své kůži, bylo hodně vidět, jak Hošťálkovi chybí dvojče Hladík. Šance byly na obou stranách a jednu z nich využil po Koprově přihrávce Červený a poslal svůj tým do vedení. Asi klíčový moment přišel těsně před sirénou, oznamující konec první půle. Jak se vyplatí hrát až do konce, ukázal Klauz, který prošel přes celé hřiště a vyrovnal. V druhé půli tahali za delší konec faraoni. Svým typickým způsobem překlopil skóre na stranu svého týmu Hošťálek a nakonec se prosadil za bouřlivého jásotu publika dorážkou Kratochvíla. Protože jelimani byli v útoku úplně bezzubí, skončil zápas 4:2.

AlCuPHO – Jelita 4:2 (2:2)

Branky: Klauz 2, Hošťálek, Kratochvíla – Kopřiva, Červený; střely: 16 - 13; hvězdy: 1. Klauz, 2. Hošťálek, 3. Kratochvíla

V play-off se po jarních prázdninách utkají tyto dvojice: Kumíčci vs. Jelita, AlCuPHO vs. Správa a údržba silnic Středočeského kraje. Hrát se bude na dva zápasy. Konečné statistiky základní části si prohlédněte zde.