​Sladké vítězství v Čelákovicích

Sladké vítězství v Čelákovicích

Čtvrtek 23. listopad byl pro některé studenty velice strašidelným dnem – byly třídní schůzky a moji spolužáci měli fyziku. Ale ne všichni věděli, že v tento den vyrazila skupina chlapců na turnaj do Čelákovic hrát sport, který se podobal hokeji bez ledu – florbal. V tomto krásném městě, kde se nachází Billa, Tesco a Penny hned vedle sebe, skončil náš manšaft vloni čtvrtý. Ano, byl to dobrý výsledek, ale my jsme věděli, že máme na víc. Na zlato, ne na bramboru. Mimochodem, zúčastnilo se 11 týmů (viz příloha – odkaz zde), které se nebály vyhrát.

Tým Open Gate v čele s kapitánem Filipem Prokešem vedl pan učitel Klauz. Moc dobře jsme věděli, že když Čelákovice porazíme, zajistíme si tak postup do krajského kola florbalové ligy. Úkol to ale nebyl jednoduchý, jelikož už v prvním zápase jsme narazili na nažhavené domácí Čelákovice. My jsme je ale zchladili a porazili je 3:1. Vítězné tempo nám zůstalo až do finále, kde nás opět vyzval domácí tým Čelákovic na revanš. Ty jsme, vyčerpaní v napínavém zápase, nakonec porazili 2:1. Tato výhra nám zajistila postup do krajského kola a první místo v turnaji! Dostali jsme krásný pohár, medaile a pochvalu jak od našeho pana učitele, tak i od pana Padevěta. Po převzetí cen následoval bleskový návrat zpět do školy na třídní schůzky.

Tyto soutěže či turnaje nejsou jenom o sportu samotném, ale také o vtipných momentech, se kterými se zde občas setkáme. Například když jsme si do Tesca vyrazili koupit pití, napadlo nás koupit panu Klauzovi kytku – karafiát. Ostatně proč neJ?

Nakonec bychom jako tým chtěli poděkovat panu Klauzovi, který nám dal tu možnost si zahrát florbal na úrovni. Dále pak našemu florbalovému trenérovi Lukáši Rechtovi, který nás trénuje s pílí a s entusiasmem, čehož si opravdu ceníme. Neměli bychom také zapomenout poděkovat panu Padevětovi, který nás tam dopravil, a zejména pak všem těm, kteří tento turnaj zorganizovali. Všichni se už těšíme na další kolo turnaje, tentokrát krajské, které se uskuteční opět v Čelákovicích ve čtvrtek 14. prosince. Držte nám palce!

Alexandr Fedorov