Souhrn základní části Debatní ligy

Jak ví snad všichni naši studenti, debata má na Open Gate dlouholetou tradici. Škola na Debatní ligu každý rok vysílá několik týmů a většinou se jednomu z nich podaří vyhrát. V této oblasti letos neplánujeme dělat žádné změny.  

Za námi už je základní sezóna Debatní ligy a před námi pouze její finále. A jak si naše gymnázium v základní části vedlo? Na každý turnaj jsme vyslali nejméně tři týmy, což z nás dělá klub s druhou nejvyšší účastí. Na všech šesti turnajích obsadil některý z týmů OG alespoň jeden stupínek na bedně; konkrétně jsme dvakrát vyhráli, čtyřikrát nám vítězství jen těsně uteklo a čtyřikrát jsme si odnesli diplom se zapsanou trojkou. Pokud Vám tyto počty nesedí, je to proto, že na některých turnajích ovládlo Open Gate dva stupně vítězů, a jednou dokonce všechny tři.

Ačkoliv je debata týmová soutěž, debatéři se hodnotí i jednotlivě a ti z OG letos drží dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile za individuální výkon.

Kromě těchto obdivuhodných výsledků jsme zaznamenali úspěch též po stránce zájmu o debatu; od loňska nám přibylo deset debatérů, což více než zdvojnásobilo náš klub.

Do finálového turnaje se nakonec kvalifikovalo 14 týmů, z nichž šest je z Open Gate. Jeden náš tým skončil bohužel první pod čarou, a tak jsme nedosáhli našeho ambiciózního cíle obsadit půlku finále, nicméně stále jsme nejvíce reprezentovanou školou mezi finalisty. I proto můžeme letošní základní část prohlásit za úspěšnou.

Teď už nám jen zbývá zazářit také v závěru letošní Debatní ligy. Za 14 dní se Vám ozveme, zda se nám podařilo, jako mnohým debatérům z OG před námi, ukořistit pohár pro vítěze. Držte nám palce!