Soutěž v pexesu ovládla koleje

V pondělí 11. dubna se v hale kolejí odehrál turnaj v pexesu. Celkem se sešlo 16 hráčů, od nejmladších studentů prim až po nejstarší studenty oktávy. Hrálo se formou tzv. pavouka, tedy výherci pokračovali do dalších kol, kde se utkali z dalšími vítězi, zatímco pro poražené hra skončila.

V prvním kole si dvojice vylosovala pexeso, které jim rozhodčí následně přichystali na stůl. Výherce postoupil do druhého kola, kde se hrálo stejným způsobem. Na třetí kolo si pořadatelé turnaje připravili něco zapeklitějšího než „pouhé” hledání stejných obrázků – na hráče totiž v předposledním kole číhala vědomostní pexesa.

Na konci třetího kola zbývali čtyři poslední hráči, tři mazáci z oktávy a jeden z kvarty, ten si pro dohrání posledního kola musel požádat o prodloužení večerky. O první a druhé místo se ve finále utkali Olda Zahradník (kvarta) a Naty Nedělková (oktáva). Rozhodčí turnaje pro nejdůležitější hru večera vybrali pexeso s loutkami, jež je nechvalně proslulé svou náročností. O třetí místo bojovala Magda Fabičovicová s Honzou Hladíkem.

Olda Natku porazil na plné čáře a stal se tak vítězem prvního ročníku turnaje v pexesu. Za pořadatele se o parádní cenu postarala Terka Cermanová, která pro vítěze upekla čokoládový dort. Odměnou pro hráče na krásném druhém a třetím místě byl pytel plný bonbónů. Ani ostatní však nemuseli smutnit, sladká odměna neminula žádného statečného účastníka turnaje.