Strom sv. Zdislavy a charitativní projekty ZŠ

Vážení a milí rodiče,

rádi bychom vám více přiblížili naši vánoční charitativní akci Strom sv. Zdislavy. Chtěli bychom jít letos více do šířky, zaštítit všechny aktivity tímto názvem a obdarovat tak také více potřebných dětí, maminek, zvířátek apod. Proto jsme vybrali jeden dětský domov, dále děti a maminky z krizového centra, zapojili jsme se s pomocí paní Kuželové do akce Krabice od bot (krabice můžete dávat do rodičovské místnosti, podrobnosti již visí na nástěnce), podporujeme studenta z Indie Gouthama, kupujeme pravidelně dárek do Domova seniorů  v Mukařově a jezdíme je navštěvovat, vybíráme každým rokem peníze na onkologicky nemocné děti prodejem vánočních hvězd (viz informace od Marušky) a v neposlední řadě chceme dále podporovat zvířátka z útulku Naděje pro čtyři packy. Jak vidíte, máme toho hodně a je před námi opravdu velký úkol, všem dopřát krásné a naplněné Vánoce. Věříme, že se nám to s vaší pomocí podaří.

DD Potštejn je velmi malý dětský domov, kde mají 16 dětí ve dvou rodinných skupinkách, stáří dětí je 7-22 let. Jsou tam děti studující i děti na základní škole. Proto by si moc přály dva laptopy (na každou skupinku jeden), které by jim mohly posloužit jak na hry, tak pro studijní účely. Každý z laptopů by neměl překročit 15.000,- Kč. Od 30. 11. 2018 bude každé ráno v hale zapečetěná kasička, do které můžete přispívat částkou od 500,- do 1.000,- Kč. U kasičky budou děti a budou evidovat částky… Na základě komunikace s DD Potštejn bychom vás chtěli požádat, pokud dostanete od Ježíška nový mobilní telefon, nebo jej hodláte měnit, o darování starých, ale zachovalých a funkčních mobilních telefonů (a vymazaných bez kontaktů J) i s nabíječkami, které dětem v domově udělají velkou radost. Takto můžete děti podpořit po Vánocích i v dalším průběhu školního roku. Dále budou na naší nástěnce v hale dopisy od dětí a maminek z krizového centra, kde si přejí veskrze praktické věci, jako je jízdné na rok na MHD, nebo šicí stroj apod.

Jde o to, že tyto rodiny jsou ve velmi tíživé a složité životní, finanční i zdravotní situaci a tyto praktické věci jsou pro ně velkou pomocí. V této souvislosti vás moc prosíme, pokud by měl někdo navíc jednolůžkovou postel, nebo měnil nábytek, prosím dejte, nám vědět, máme tam jednu maminku, která by ji moc potřebovala.

Na stromě budou i některé konkrétní přání pro opuštěná zvířátka z útulku Naděje pro čtyři packy (např. stelivo pro kočky, pamlsky pro pejsky, krmivo pro kočičky, nebo antiparazitní obojky, savé podložky pro pejsky, granule Samś field – salmon and potato, přípravky pro odblešení a odčervení apod.).

Na vánoční besídce budeme u našich stánků s výrobky dětí vybírat peníze na našeho Gouthama, který ve škole velice dobře prospívá (viz dopis na i-klíčence), na dárek pro naše babičky a dědečky, který jim každoročně předáváme na konci školního roku, loni to byly molitanové kuželky. A v neposlední řadě jsou to naše zvířátka, kdy třeťáčci budou u svého stánku vybírat právě na útulek Naděje pro čtyři packy.

Ještě jednou vám všem moc a moc děkujeme, velice si vaší štědrosti vážíme. NECHŤ STROM SVATÉ ZDISLAVY VZKVÉTÁ A DÁVÁ RADOST DRUHÝM I NÁM…