​Studenti OG na Plavecko-běžeckém poháru Středočeského kraje

Ve středu dne 25. dubna se v Čelákovicích konal již XVII. ročník Plavecko-běžeckého poháru Středočeského kraje, kde nás reprezentovalo osm našich studentů. Sedm z nich jsou žáci naší ŽS (4. a 5. třída), jmenovitě: Klára Blaškovanová (15. místo), Anna Muránská (7.), Viktorie Lukander (11.), Daniel Hanzalius (15.), Matyáš Korbel (13.), Filip Pospíšil (23.) a Antonín Sedlák (12.). Osmá členka Šárka Neumanová, studentka nižšího gymnázia - tercie.

Jak už název napovídá, závod se skládá ze dvou disciplín, plavání a běhu. Dívky a chlapci prvního stupně nejprve plavali 50 m, následně měli pauzu a pak Guendersenovou metodou, tj. podle pořadí po plavání s časovým handicapem (x sekund), startovali do běhu, který měl 500 m. Po doběhu mladších kategorií se jako první na startovní čáru postavila Šárka, která tzv. stylem „start – cíl“ (100 m plavání a 1 000 m běh) vyhrála svou kategorii, čímž si zajistila postup do krajského kola, které se bude konat na stejném místě 30. května.

Naši reprezentanti si závod užili a ihned po jeho skončení se ptali, jestli pojedeme i příští rok… Budou-li trénovat, tak za mě rozhodně ano! A Šárce všichni držíme palce!

Zde si prohlédněte fotogalerii.

Michal Klauz