Studenti Open Gate ovládli okresní kolo matematické olympiády

Na konci dubna proběhlo v Čelákovicích okresní kolo matematické olympiády, a to současně ve třech kategoriích. V čelákovickém gymnáziu se tak sešla téměř šedesátka mladých nadaných matematiků z okresu Praha – východ. Soutěž byla rozdělena podle ročníků, ve nichž žáci studují. Své znalosti měřili žáci z prim, sekund a tercií. Ve dvou z těchto tří kategorií mělo zastoupení i naše gymnázium.

V kategorii Z6 reprezentovali naši školu Daniel Archalous a Jan Kačenka z primy, v kategorii Z7 si účast v soutěži vybojovala hned pětice sekundánů:  Eliška Kalinová, Thea Vulasová, Michal Medek, Jiří Kovář a Johan Rott. A jak naši studenti dopadli ve srovnání se svými vrstevníky?

V kategorii Z6 skončil Daniel Archalous na vynikajícím 5 - 6. místě a pouhý jediný bod ho dělil od místa třetího. Neztratil se ani Jan Kačenka, jenž skončil na skvělém 9. místě. Za sebou nechal celou dvacítku dalších soutěžících.

Také v druhé kategorii jsme zaznamenali skutečně jedinečný a téměř neopakovatelný úspěch. Žáci OPEN GATE kompletně obsadili stupně vítězů, a to v pořadí: Jiří Kovář, Thea Vulasová a Michal Medek. Johan Rott na sedmém místě a Eliška Kalinová na místě čtrnáctém rovněž dokázali, že matematika je jejich silnou stránkou.

Všem účastníkům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů nejen v matematických soutěžích.

Luděk Michalik