Studenti Open Gate znovu ovládli debatní ligu

Finále Debate League v anglickém jazyce se tento rok debatovalo na tezi “EU by měla otevřít hranice imigrantům”. V kamarádském a klidném souboji se utkaly týmy Primus Inter Pares (Markéta Tichá, Jakub Zajíček, Anna Routová, Tomislav Procházka) a Ambiance PORG (Matěj Seidl, Markéta Chlubnová, Martin Bortlík). Po hodině napjaté debaty se tým Primus Inter Pares mohl radovat z výhry. „Vyhrát finále poprvé v mé debatní kariéře mi udělalo velkou radost. Debatovat po boku zkušených debatérů a mých kamarádů byl nezapomenutelný zážitek,” komentoval úspěch Tomislav Procházka, student sexty. V individuální soutěži se studentům opět dařilo. Jakub Zajíček obsadil první místo, Tereza Janková čtvrté, Michaela Flégrová páté a Adam Polánek místo šesté.

Finále Debatní ligy v českém jazyce na téma “Minimální mzda by měla být zrušena” poskytlo publiku skvělou podívanou. V této debatě proti sobě nastoupily týmy Hladnov z Gymnázia Hladnov (Nowak Lukáš, Linzer Pavel, Rybenský Tomáš) a tým PORG (Tereza Janková – z OG, Matěj Seidl, Markéta Chlubnová). Nakonec debatu vyhrál tým PORG. Nejlepším individuálním řečníkem se stal Jakub Zajíček a na čtvrtém místě se umístila Tereza Janková.

Po velkém úspěchu v tomto ročníku doufáme, že další ročník bude ještě o něco úspěšnější. Avšak žádné z těchto úspěchů by nebyly možné bez dozoru a tréninku Václava Soukupa, trenéra klubu Open Gate. Celý klub by mu tímto chtěl vyjádřit upřímný dík za uplynulou sezonu a doufáme, že v trénování bude pokračovat.

Jakub Zajíček, Tomislav Procházka