Sushi day 2

Skoro na den přesně jsme před třemi roky uspořádali historicky první „day“ na kolejích a byl jím právě Sushi day (díky, Denčo a Míšo, za nápad). Mezitím jsme vyzkoušeli kdeco, abychom se vrátili právě k výrobě sushi. Popularita tohoto pokrmu mezi studenty je obrovská, a tak jsme na druhém „Sushi day“ přivítali 6 týmů, které byly odhodlány se poprat o přízeň poroty v kategorii chuť a vzhled. Po příchodu ze školy si jednotlivé týmy vyzvedly potřebné suroviny k výrobě a mohlo se začít.

Prubířským kamenem je vždy příprava rýže... Na to také několik týmů doplatilo... Občas se z kuchyněk linul prapodivný odér a bylo jasné, že rýže nebude vhodná k jídlu, natož na výrobu sushi. Ocenit však musíme neutuchající chuť pokračovat, a tak se úderem 19,00 hodiny začaly objevovat nejen soutěžní vzorky, ale též „zbytky“, na které se těšili opravdu všichni. Věděli totiž, že po vyhlášení vítězů se na ně budou moci vrhnout.

Když se sešlo všech šest soutěžních vzorků, do práce se pustila porota ve složení Pája Havránková, Miki Plešák, Saša Fedorov, Fíla Haltmar a Elen Haspeklová. Pokud od jakékoliv poroty slýcháte, že má těžký úkol něco ohodnotit, tak ta naše na tom nebyla jinak – oči přecházely při hodnocení vzhledu a udělit 1 jako ve škole chtěli všichni porotci skoro všem. Při hodnocení chuti byly již rozdíly patrnější. Nakonec rozhodlo závěrečné sčítání a výsledky byly tyto:

Vzhled

1. a 2. místo – Annie Drbal, Sára Komeštíková, Jířa Porubová

Albert Popov, Petr Havlík, Honza Hladík

3. místo – Mája Kolomazníková, Mája Kernalová a Dominik Bureš

Chuť

1. místo – Zuzka Horská, Gabča Penfold a Viktorka Babická

2. místo – Viktor Říha a Šimon Mráz

3. místo – Tonda Štefka, Kuba Jersenský

Výsledky porota vyhlásila v průběhu Retro diskotéky. Vítězové byli odměněni. Sushi bylo snědeno.

Na závěr ještě děkujeme paní Korbelové za nakoupení všech surovin a bleskový dovoz chybějících a samozřejmě všem, kdo se na Sushi day podíleli.

Zde se můžete podívat na ZDE


Draga Čermáková