Světlušky a Světlušáci z Open Gate

V září Světlušky září. Tak zní motto projektu Světluška, který byl založen Nadačním fondem Českého rozhlasu a který už od roku 2003 pomáhá lidem se zrakovým postižením. Jak je již v Open Gate tradicí, i letos se několik našich studentů – Jan Hrebík, Klára Pešková, Elizabeth Pavlovec, Alexander Fedorov, Adéla Archalousová, Melanie Urbanová a Julie Scholzová - do projektu zapojilo.

Než jsme se vypravili vybírat příspěvky do ulic Říčan, věnovali jsme hodně času veškerým přípravám. Od Českého rozhlasu jsme obdrželi balík, v němž jsme našli sbírkové pokladničky, předměty k prodeji (od propisek až po zubní kartáčky) a dobrovolnická trička. Po pečlivém roztřídění všech věcí jsme byli připraveni misi Světluška zahájit.

Ve středu 13. 9. a ve čtvrtek 14. 9. jsme rozsvítili (jak se u Světlušek říká) kampus Open Gate a centrum města Říčany, doslova to znamená, že jsme dva dny pilně vybírali příspěvky od většinou štědrých a dobrosrdečných kolemjdoucích. A kolik že jsme to nakonec vybrali? To bohužel ani my sami zatím nevíme. Všechny peníze jsme odeslali do Nadačního fondu a konečnou částku se dozvíme za pár týdnů. Jsme velmi rádi, že jsme měli možnost se světluškování zúčastnit, a věříme, že si to příští rok zopakujeme.

A pokud chcete pomoci i Vy, zde se dozvíte, jak můžete přispět.

Za tým Světlušek a Světlušáků, Jan Hrebík a Klára Pešková