Tak už jdeme do finále

Je jasno. Poslední zápas sezóny spolu sehrají favorizovaní Kumíčci a SÚSka. A fanoušci se mohou těšit na dramatický zápas. V prvním zápase sezóny sice Kumíčci dominovali 4:0, další ale skončily plichtou 1:1 a 2:2. Jak k tomu došlo?

V první semifinálové odvetě hájili silničáři hubený náskok 1:0 z prvního zápasu. Famfaraóni se do svého soupeře pustili ve velkém stylu a první minuty zápasu ho mačkali v jeho obranném pásmu jako citrón. Nicméně do větších šancí se neprokousali a směrem dopředu se začali osmělovat i metaři. Útoky tahal agilní Haltmar, ale všichni jeho spoluhráči měli dobrý pohyb a byli nebezpeční. Dvě minuty před koncem poločasu poslal Klauz za mantinel Kopřivu a šel si o svém prohřešku popřemýšlet na trestnou. Šéf pracovního kolektivu ve slušivých oranžových trikotech nabádal své svěřence, aby kombinovali a trpělivě si počkali na šanci. A skutečně… Silničáři nepůjčili svému soupeři míček, a když koncovka vyšla právě na Kašpara, ten namísto očekávané střely nahrál bekhendem přes obránce do tandemu zcela volnému Haltmarovi, který z jedničky zavěsil do poloodkryté sítě. V druhé půli se hrál vyrovnaný florbal, ale šťastnější a rozhodně efektivnější byli silničáři. Kopřiva vyslal do brejku Poráče a ten přidal pojišťovací branku.

 Pečlivě strážení Hladík s Hošťálkem se do tutovek moc nedostávali, avšak díky své nesporné kvalitě si své šance vybojovat dokázali. Silničáře ale podržel vynikající Rodin, který v rozhodujících okamžicích utkání dokázal vždy vytáhnout perfektní zákrok. Gandalf v bráně silničářů své soupeře snad očaroval, protože když půlminutu před koncem nařídil rozhodčí trestné střílení pro apaluchy, nejzkušenějšímu střelci Hošťálkovi sjel při blafáku míček z čepele. V poslední sekundě namazal Kašpar Klauzovi a ten zaznamenal alespoň čestný úspěch svého týmu. Na zvrat to však bylo málo.

AlCuPHO – Správa a údržba silnic Středočeského kraje 1:2 (0:1)

Branky: Haltmar, Poráč – Klauz; střely: 8 – 13; přesilovky: 0 – 1; využití 0 – 1; hvězdy: 1. Rodin, 2. Poráč, 3. Haltmar

V druhé odvetě chtěli jelimani opět překvapit Kumíčky (první zápas 2:2), ale od začátku se jim nepodařilo zachytit tempo. Popravdě si Červený a spol. asi spletli sport, protože alespoň v úvodu to v jejich podání vypadalo jak na závodech klusáků ve Velké Chuchli. Kubíček s Garbinim po hřišti doslova létali, uposlechli dirigenta Michalika a nahrávali si a, jak se ukázalo později, měli i řádně seřízená mířidla. Na první gól Kubíčka dokázali ještě milovníci prejtu, jitrniček a ovaru reagovat, když se s mocným přispěním Michalika zpoza brány prosadil Červený. Pak se ale nechal za vysokou hůl vyloučit Voda a Kumíčci přesilovku necelou minutu před koncem využili. Nejprve sice fantasticky vyškrábla Chovancová pecku Kubíčka do vinglu, ale hra pokračovala, Kubíček našel nepokrytého Garbiniho a ten měl lehkou práci. O osudu zápasu asi rozhodla ona poslední minuta první půle, protože těsně před sirénou oplatil Garbini parádní nahrávku Kubíčkovi a bylo to 3:1. Asi nejhezčí akci zápasu si Kubíček schoval na úvod druhé části hry. Potáhl míček po pravé straně, těsně před malým brankovištěm nahrál na druhou stranu a z první zakončující zavěsil Týc mazácky pod štangli. O další góly se podělili Garbini s Kubíčkem, kteří si se soupeřovou obranou pohrávali jak nažraná kočka s myší. Už za rozhodnutého stavu snížil starší Mikulanda, ale to bylo vše. 

Už za rozhodnutého stavu snížil starší Mikulanda, ale to bylo vše. V další tutovce si ho vychutnal gólman Hošťálek. Kumíčci hravě zvládli semifinálovou odvetu a do posledního zápasu sezóny půjdou jako favoriti. Jelimani se o třetí místo utkají s apaluchy (zápasy v sezóně 1:3, 4:2 a 2:4).

Kumíčci – Jelita 7:2 (3:1)

Branky: Kubíček 3, Garbini 3, Týc – Červený, P. Mikulanda; střely: 14 – 8; přesilovky: 1 – 0; využití 1 – 0; hvězdy: 1. Kubíček, 2. Garbini, 3. Týc

Statistiky si stáhněte zde.