TEDxYouth@ISPrague 2017

Přemýšleli jste někdy o tom, jak naše stravovací návyky ovlivňují životní prostředí? Nebo o tom, jaký má spánek vliv na ukládání informací do naší paměti? Nebo snad o tom, jak se ve společnosti cítí perfekcionisté či introverti? Já třeba ne. To platilo až do soboty 14. října 2017, kdy naše sedmičlenná skupina (Honza Hrebík, Beth Janečková, Helča Kosová, Majda a Vojta Kolomazníkovi, paní učitelka Trisha Pospíšil a její kamarádka Brandi Pavelková) vyrazila do Nebušic na konferenci TEDxYouth, kterou pořádala International School of Prague (ISP).

Očekávali jsme odpoledne plné hlubokých myšlenek a nápadů, zajímavých a inspirativních lidí a přátelské atmosféry. Troufnu si říct, že naše vysoká očekávání byla dokonce překonána. Vyslechli jsme si celkem šestnáct takzvaných „TEDx Talks“, které dohromady tvořily celek pokrývající široká odvětví přírodních a humanitních věd, jazyků, i umění – jejich kompletní přehled si můžete prohlédnout zde. Všechny projevy nás přiměly se nad danými tématy zamyslet, prodiskutovat je s ostatními posluchači a získat tak na ně úplně nový pohled. Přednášejícími navíc byli studenti naší věkové kategorie, takže jsme informace získali přátelským a nám blízkým způsobem. O to víc jsme byli z celého dne nadšení. Naše dobrá nálada byla podtrhnuta samotným zakončením konference. Na závěr totiž proběhla losovací soutěž, v níž Vojta vyhrál mobilní telefon.

Rád bych za nás všechny poděkoval organizátorům z ISP za to, že již podruhé uspořádali tak úžasnou, a navíc i smysluplnou akci. A paní učitelce Pospíšil, že nás na TEDxYouth@ISPrague vzala!

A nezapomeňte, že 21. dubna 2018 se uskuteční TEDxYouth@OpenGateSchool. Už teď nás můžete sledovat na našich facebookových stránkách. Vstupenek a dalších informací se dočkáte již brzy, zůstaňte s námi!

Jan Hrebík