Topinka day

Ne toast, ale opravdická topinka z našeho chleba, byla tématem dalšího „deje“ na kolejích. Jestli si myslíte, že náplní bylo pouhé smažení topinek s česnekem, potom věřte, že opak je pravdou. Studentky i studenti, kteří se do soutěže přihlásili, losovali ze čtyř variant:

    -Topinka se sýrem

    -Topinka s vejcem

    -Topinka s masovou směsí

    -Topinka s česnekem

A tak ve čtvrtek odpoledne koleje opět provoněly roztodivné vůně. Nikdo nespustil požární alarm, nikdo nic nespálil, nikdo neujídal…i když…a zase všichni mile překvapili – svou chutí věnovat se vaření i kreativitou, s jakou se pustili do zdobení svých kulinářských výtvorů.

Před školní přípravou (tzv. prepem) soutěžící donesli své soutěžní vzorky společně s ostatními topinkami do haly kolejí, kde na ně již čekala porota (tentokrát výhradně pánská) ve složení Miki Plešák, Vašek Kerekanič, Kuba Kára, Tonda Bawia a Michal Hensl. A jako vždy porota hodnotila vzhled a chuť. Rozhodla následovně:

v kategorii vzhled

1. místo – Tea Vulasová a Alžběta Janečková

2. místo – Sára Komeštíková a Šárka Táborová

3. místo - byla dvě – Denis Štefík, Viktor Hladík, Nicolas Nezval a Saša Fedorov, Tomáš Dirtz, Michal Míšek

v kategorii chuť

1. místo – byla dvě – Denis Štefík, Viktor Hladík, Nicolas Nezval a Tea Vulasová, Alžběta Janečková

2. místo – Sára Komeštíková a Šárka Táborová

3. místo – Sofie Popová a Eliška Stránská

Všichni vítězové, účastníci i porota byli odměněni, stejně tak veškeré studenstvo – to se po vyhlášení výsledků vrhlo na všechny donesené topinky, které ve chvíli zmizely.

A ptáte se, které topinky porotě nejvíce chutnaly? Věřte nebo ne, topinky s česnekem a topinky s vejcem. Ono, udělat dobrou a jednoduchou topinku je někdy věda. Na fotky z naší podařené akce se můžete podívat ZDE

Draga Čermáková