Tradiční páteční pozdrav ze základní školy

Vážení rodiče,

zdravíme vás všechny z Open Gate na konci týdne, kdy již jaro klepalo opravdu na dveře a zároveň v den, kdy si připomínáme Mezinárodní den žen, svátek některými z různých důvodů zavrhovaný. Nicméně vidím jako správné si připomínat úctu a respekt vůči něžnému pohlaví. Milé maminky, abičky, tety, milé ženy, přeji vám všem krásný den a vše nejlepší…

Upozorňujeme na nově vzniklou Směrnici pro používání školní uniformy. Všechny součásti uniformy jsou naskladněné, a tak v souladu s uvedenou Směrnicí budeme dětem připomínat daná pravidla a prosíme také vás o součinnost v této věci. Nadále tedy platí nošení slavnostní uniformy v pondělí, při konání Assembly či jiných akcí (školou bude připomenuto).  Rád bych vás dále upozornil na volbu vhodné obuvi k uniformě. Na základní škole se z hygienických důvodů děti přezouvají. Prosíme vás, abyste při volbě obuvi skutečně volili esteticky vhodné doplnění k uniformě (nejsou tedy vhodné zářivě barevné kroksy apod.). Sázíme v této otázce na vaše cítětí. Děkujeme za součinnost. V souvislosti s uniformami vám připomínáme, že v měsíci březnu je možno do kanceláře ZŠ nosit uniformy, které již vašim dětem nejsou k prodeji či k darování.

Tento týden jsme se zase pustili do pilné práce a vůbec nám nepřijde, že vlastně před týdnem byly jarní prázdniny. Tento týden měli napilno kolegové z anglického oddělení – tedy především děti. Ve středu se totiž konalo testování PET a KET nanečisto a dnes jeli vítězové školního kola na soutěž Spelling Bee do Sunny Canadian. Držíme jim palce. Hlavně ale ať si to užijí a poznají nové kamarády z jiných škol, s kterými si budou moci popovídat anglicky.

Ve středu proběhlo na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy semifinále Zlatého Ámose. Již patnáct let jsem v porotě a přípravném výboru a je pro mě vždy inspirující potkat se se skvělými pedagogy z celé ČR. Do finále, které proběhne 28. března na Den učitelů postoupilo šest reprezentantů dobrých kantorů. Milé bylo pro mě setkání s panem ministrem, při kterém jsme během dvacetiminutového rozhovoru otevřeli některé otázky, které se týkají soukromých škol ale i školství obecně.   

Milí rodiče, v pondělí 11. března,  až pojedete do školy, budete moci odjet s posilou na cestu, proběhne totiž akce studentů gymnázia  Coffee to Go. Kromě kávy, kterou si na parkovišti budete mezi 7:40 – 8:20 moci zakoupit, si odvezete také sladkou domácí snídani. Výtěžek této akce půjde na Advityi  www.advitya.com, což je jeden z partnerů, s kterými budou spolupracovat naši studenti Septimy, kteří ve dnech 31. března – 14. dubna pojedou na tradiční pracovní výjezd do Indii. Děkujeme za podporu a přejeme dobrou chuť.   

Příští středu 13.3. budeme mít v 8:30 Morning Oasis Assembly cestovatele Alberta Fikáčka, který navštívil Irák, Súdán, Mali, Senegal, Západní Saharu, Indii, Bangladéš, Turecko a další země. Kromě klasických expedic cestuje po moři také na lodi z plastových lahví. Více se o něm, jeho motivaci, poznatcích a dobrodružstvích dozvíme právě na Assembly.

Ve čtvrtek pojedou naši páťáci číst dětem do Mateřské školy v Benicích.

Milí rodiče, přeji vám krásný víkend…