Tradiční páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče, milí žáci,

zdravím vás všechny na závěr předposledního týdne prvního pololetí tohoto školního roku. Mrazy venku nepolevily, a tak naši žáci i studenti gymnázia využili zamrzlého rybníka na návsi a věnovali se dnes během dopoledne bruslení. Tento týden byl opět bohatý na akce v naší-vaší škole.

Tou nejhlavnější událostí bylo dlouhodobě připravované a slibované spuštění nového webu Open Gate. Nové stránky jsou uživatelsky příjemné, kompatibilní se všemi zařízeními a plné článků a informací od začátku školního roku. Na rozhraní hlavní stránky školy můžete vybrat odkaz Základní škola, kde naleznete základní informace ze života a filozofie školy. Vyzkoušejte a posuďte nové stránky sami.

Včera proběhl další Den otevřených dveří. Přišlo se podívat velké množství zájemců, kteří si prošli celý areál, průvodci jim byli studenti gymnázia (z nichž mnozí jsou absolventi naší základní školy). Na závěr se sešli ve sportovní hale, kde se mohli seznámit s podrobnostmi ze života Open Gate. Při oficiálním přivítání návštěvníků promluvila paní ředitelka Kožnarová hlouběji a velmi působivě o filozofii a koncepci naší-vaší školy. Zájemci o základní školu se pak přesunuli do učebny ZŠ, kde dostali od žáků školy a ode mne bližší informace provozu, organizaci a životu nejmladší části Open Gate.

Minulý týden proběhla pedagogická rada, tento týden se dopisovaly opakovací práce a v příštím týdnu, ve čtvrtek 31. ledna dostanou děti svá vysvědčení. Tento den bude provoz školy resp. družiny do 15 hodin, pojede jen jeden autobus, a to ve 13:20. Vysvědčení budeme předávat v divadle od 10 hodin. Zváni jsou rodiče našich prvňáků, neboť to bude jejich první vysvědčení. Slavnostní Oasis Assembly skončí v 11:30 a poté půjdou všechny třídy na oběd. Pokud byste si chtěli děti vyzvednout hned po rozdávání vysvědčení v 11:30 a nešli na oběd, dejte toto prosím vědět dopředu na zs@opengate.cz.  V tento den nebudou kroužky a děti musí mít slavnostní uniformu. V pátek 1.2. jsou pololetní prázdniny a ve škole se tak sejdeme opět v pondělí 4.2. 2019. Tím začne druhé pololetí tohoto školního roku…  To pro páťáky začne lyžařským a předpřijímačkovým soustředěním na horách. V den jejich návratu proběhne pro zájemce (předpokládáme hlavně účast dětí, jejichž sourozenec z páté třídy se bude vracet z hor) Filmový klub v první třídě ZŠ.

Se závěrem ledna je také spojen termín úhrady zálohy za školu v přírodě.

Milí rodiče, přeji Vám za ZŠ vše dobré a klidný víkend.