Tým OG postupuje do krajského kola v pIšQworkách

Jak jsme vás nedávno na našem webu informovali, studenti Open Gate opět sestavili tým do soutěže „pIšQworky“, pořádané občanským sdružením Student Cyber Games. V pátek 26. listopadu se tento čistě pánský tým utkal v oblastním kole s týmy z gymnázií v Říčanech a Čelákovicích (z každé školy přijela dvě družstva).

Celkem pět týmů se v prvním kole utkalo každý s každým. Jelikož do další části turnaje mohly postoupit pouze čtyři, vyšla z těchto soubojů jako poražená jedna ze skupinek čelákovického gymnázia. Z první části jsme postoupili v čele s jasnou bodovou převahou. Kvůli nerozhodným výsledkům se však muselo udělat jasno v tom, kdo postoupí na třetím a čtvrtém místě. Rozhodnout měly vzájemné souboje jednotlivců z obou týmů. Jenže první skončil nerozhodně a stejně tak druhý i třetí. Nakonec musel podle pravidel rozhodnout los pořadatele, takže došlo na házení padesátikorunou…

Druhé kolo proběhlo formou pavouka, takže soupeřil první tým se čtvrtým a druhý se třetím. Po vítězství v prvním kole nás čekal  poslední souboj s partou z říčanského gymnázia. I ten po napínavých třiceti minutách dopadl ve prospěch domácích, Říčaňáky jsme porazili o jedinou výhru. Vítězství znamenalo postup do krajského kola, které se uskuteční příští pátek, taktéž v naší škole.

Tým Open Gate ve složení Jirka Vebr, Šimon Podhajský, Pavel Munduch, Lukáš Chalupa a Jiří Třebický již jistě trénuje a psychicky se připravuje na další vítězství. Všichni mu za týden budeme držet palce!

Tomáš Titěra