Uni Chat Meetings podruhé

Naši studenti mají i v době karantény možnost zjišťovat si informace o svých příštích studijních destinacích. Jednou z možností jsou i čtvrteční online Uni Chat Meetings. Po sérii přednášek zahraničních jsme minulý čtvrtek zahájily schůzky s představiteli českých univerzit.

Vraťme se ale ještě k zahraničním univerzitám. Za poslední dobu jsme se setkali se zástupci EU Business School, jež se může pochlubit kampusy v několika evropských destinacích, např. ve Švýcarsku, Velké Británii a Španělsku. Dále jsme měli možnost se online setkat s Davidem Bradleym z Dundalk Institute of Technology, který nám velmi podrobně tento institut představil. Věříme, že navnadil naše studenty ke studiu v Irsku a potažmo na této výborné vysoké škole. Následovala Bocconi University v Miláně, která nabízí velmi kvalitní ekonomické obory v angličtině a poté ESCP University, jež se opět může pochlubit kampusy v několika evropských zemích – ve Švýcarsku, Velké Británii, Německu a Španělsku. Děkujeme studentům, kteří se zúčastnili a pokládali cenné dotazy.

V minulém týdnu, jak už bylo zmíněno, jsme se setkali s prvním představitelem tuzemských univerzit. Jednalo se o Farmaceutickou fakultu Karlovy Univerzity v Hradci Králové, která se řadí k jediným dvěma farmaceutických fakultám v ČR (vedle farmaceutické fakulty v Brně). Ještě jednou děkujeme panu proděkanovi za obsáhlou prezentaci, která byla mimo jiné zajímavá různými daty a statistikami. Naši budoucí studenti farmacie budou mít téměř stoprocentní pravděpodobnost najít si po studiu práci v oboru. Studovat farmacii je tedy určitá sázka na jistotu!

Tento týden se budeme těšit na informace o technických oborech Vysokého učení technického v Brně.

Za tým poradenského centra OG