Úspěchy v Ekonomické olympiádě

V minulém školním roce proběhla kromě jiných soutěží také pro naši školu již tradičně úspěšná Ekonomická olympiáda. Jedná se o soutěž organizovanou Institutem ekonomického vzdělávání, který si vzal za úkol zvýšit úroveň ekonomického vědění v naší zemi.

Loňského ročníku se podle informací organizátora účastnilo okolo 21 000 účastníků z více jak 400 škol. Po skončení základních kol se Open Gate umístilo jako druhá nejúspěšnější škola v celé republice, a proto je škoda, že počet postupujících z jedné školy do krajského kola byl omezen na pět. To, že v daném oboru jsou naši studenti opravdu nejlepšími z nejlepších, dokazuje také fakt, že se do červnového celorepublikového finále probojovali hned čtyři z nich. V nabité konkurenci se pak Merlin Garbini umístil na 5. místě, Radim Dvořák na 6., Nicolas Ivanov na 15. a Matěj Marek na sdíleném 31. místě. Radim, nyní už náš absolvent, uspěl také v Mezinárodním kole Ekonomické olympiády (4. příčka), které se konalo před dvěma týdny v Budapešti.

Vzhledem k počtu účastníků můžeme letošní ročník hodnotit jako velmi úspěšný, všem zapojeným studentům děkujeme a gratulujeme k jejich umístění.