Úvodní páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče a přátelé Vaší – naší základní školy,

letos zahájíme již 13. školní rok na základní škole a my věříme, že i navzdory této číslici to bude opět šťastný a zážitků plný rok. Průvodní fotografie je z roku 2010, od té doby areál prošel řadou změn. I v průběhu léta proběhlo mnoho oprav a úprav areálu – tou nejzásadnější je kompletní obnova silnic. V posledních dvou týdnech probíhaly velmi intenzivní přípravy ve všech třídách a celý tým je nastartován dál otevírat brány k cestám, co vedou výš. ????

První den bude rozehřívací – hlavně pro naše nové prvňáčky. Jak jste již byli informováni, v pondělí budeme končit obědem, od úterý již vyučujeme podle daného rozvrhu třídy. Není nač čekat, prázdniny byly dlouhé (i když se to dětem možná nezdálo ????), práce před námi je dost, tak se do všeho rovnou pustíme. Jedině prvňáčci budou mít v rámci adaptačního období celý týden vyučování jen dopoledne. Družina má kromě pondělí (kdy je zkrácena do 15:00 hod) standardní provoz do 17:30 a v pátek do 15:00.

Naše letošní motto: „Zrcadlení aneb etiketa života” si představíme na úvodní assembly 11.září v divadle školy. První školní den i assembly jsou slavnostními dny, kdy by žáci měli přijít ve slavnostních uniformách a odpovídající obuvi.

Srdečně Vás zveme na třídní schůzky, které se uskuteční v pondělí 11. září od 17 hodin v jednotlivých třídách (kromě rodičů prvňáků, kteří mají první společnou třídní schůzku hned první den školy).

V týdnu jste obdrželi mail ze Školy OnLine, ve kterém naleznete informace k registraci do tohoto systému. Jak jsme avizovali, budeme jej nově využívat k zápisu a evidenci kroužků. Přestože je volně dostupná aplikace tohoto systému, není skrze ni možné na kroužky děti zapsat – je zapotřebí využít webové rozhraní.

Přejeme všem úspěšný začátek školního roku a těšíme se na to, že si jej užijeme společně s Vámi!

Za celý tým základní školy

Markéta Lepičová