Úvodní slovo ředitelky školy

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, přátelé školy, pedagogové, naši nejmilejší studenti,

srdečně vítejte v našem novém školním roce. Ten minulý byl ve znamení mnoha inovací, upgradů a zlepšení, díky kterým držíme krok s dobou. Naše vize navíc mnohdy směřují za horizont, který je pro ostatní limitem, přesto se stávají inspirací pro další projekty ve světě vzdělávání, a my jsme za to rádi. Velmi rádi hledáme smysluplné podněty, které z naší školy činí místo zanechávající nesmazatelnou, příjemnou stopu ve všech, kteří k nám zavítají, bez ohledu na dobu, kterou u nás stráví.

Minulý rok jsme např. odstartovali projekty akademických klubů či školních ambasadorů, organizovali vůbec první TEDx, o prázdninách jsme s kolegy pořádali pilotní ročník akce s názvem SOL & Innovation Fair, která byla věnována inovacím ve vzdělávání. Je toho opravdu mnoho, co se událo, a mnoho nás tento školní rok čeká. Po příchodu do haly spatříte nový multimediální display, jehož prostřednictvím chceme sdílet důležité momenty ze života naší komunity. Školní jídelna prošla výraznou obměnou, máme nové uniformy, startujeme projekt akademických klubů robotiky, IOT a technologií, očekáváme spuštění nového webu… pokračovali bychom dlouho.

Ze všeho nejdůležitější je však pro mne vidět dnešní den to, co lze popsat jen velmi těžko. Z reakcí studentů, pedagogů, z mnoha šťastných shledání a vše prostupujícího nadšení vidím, že se naše škola stala nejen místem, kam se všichni rádi vracíme, ale pro mnoho z nás také druhým domovem.

Přeji naší škole to nejlepší do dalšího, již čtrnáctého školního roku, těším se na vše, co spolu zažijeme. Závěrem děkuji všem, kteří se na jejím chodu a naladění podílí. Jste to VY všichni, kteří jste dočetli až sem.

Vaše Kateřina Kožnarová,

ředitelka školy