Vánoční večeře a besídka ZŠ

V pondělí jsme měli již tradičně společnou vánoční večeři. Po skončení vyučování tentokrát děti zůstaly ve svých třídách, aby se později společně vydaly do jídelny, která se během odpoledne změnila v krásně nazdobenou hodovní síň. Draga společně se studenty si dali záležet a opravdu pro nás připravili zážitek vskutku jedinečný. V předsálí jídelny stálo nejedno děcko a nejeden dospělý s povislou bradou.

Večeři jsme zahájili společným zapálením svíček na adventním věnci a vyslechnutím příběhu, který si pro nás i tento rok připravila Bára. Příběh plný překvapení vystřídaly plné sklenice a společný přípitek.

Pak už byl čas na hodování a konverzaci. Jídlo bylo různorodé - někdo dal přednost řízku, jiný sýru...chuťové buňky všech však byly dostatečně saturovány. Po večeři následoval dezert v podobě jablečného štrůdlu. Veliké díky posíláme do kuchyně. Nejen za speciální péči během vánoční večeře, ale zejména za péči každodenní. DĚKUJEME!!!

Po večeři jsme se přesunuli zpět do naší domoviny a převlékli se do kostýmů na besídku. Pak už jsme se začali scházet v hale - ta se také změnila k neuvěření. Stěny byly ozdobeny obřími perníky...ten hlavní efekt však přišel se zhasnutím světel - těch halových. V tu chvíli jsme se totiž opravdu přesunuli na jiné místo.  Obrovský kus práce tentokrát odvedli nejen studenti, ale hlavně Spider a provozní tým - i zde posíláme obrovské díky!!!

No a besídka? Ta byla opravdovou třešničkou na pomysleném dortu. Pan ředitel doslova vtančil na parket. Tentokrát si k ruce přizval moderátorku z páté třídy - a to Viky. Besídka a la StarDance začala tancem moderátorského dua, které bylo vystřídáno vystoupením našich prvňáčků. Ti si pod vedením Jolanky, Jany a Moniky připravili hned celé pásmo. Nejdříve nám zazpívali koledu Pásli ovce Valaši, tu vystřídal tanec na píseň Zima, při které se Monika na konci změnila v obřího šálového sněhuláka a na závěr svého vstupu nám zazpívali v angličtině píseň o Rudolfovi a jeho červeném nose.

Prvňáky vystřídali druháci se svým battlem mezi ježíšky a santa klausíky. Tanečně výrazové tance byly opravdu famózní. Celé vystoupení mělo příběh a pointu. I tady je na místě pochválit  průvodkyně druháků - a to Terezku, Báru a Janu.

Viky se svým tanečním partnerem si pro nás připravili malou ukázku toho, co bezpečně ovládají. Za jejich tanec dostali od všech jednohlasně desítku, čímž se stali absolutními vítězi s nejvyšším možným počtem dosažených bodů.

Třeťácké pásmo bylo z části ve stylu Aloise Nöbela, z části o třeťácích a v neposlední řadě o přijíždějícím Santovi. I jejich vystoupení bylo doslova nabité nápady, úsměvy (byť za maskou) a energií.

Pro páťácké vystoupení musela vzniknout dokonce kapela, složená z učitelů, kteří za běžného režimu sytí jejich mozkové buňky. Za klavír tak usedla Petra alias Kobra Kobrová, elektrické kytary se chopil Standa alias Kruťák Červený a elektroakustiky Luke Skywalker Ryan. Zahráli nám hned dva kousky ze svého repertoáru, a to jak v anglickém, tak i v českém jazyce.

Po páťácích přišla na řadu již tradičně čtvrťáky nastudovaná Česká mše vánoční. I tentokrát se jednalo o hru barev, melodií i hereckých kreací. Na klavír je bravurně doprovodila Petra, role anděla se ujala Barunka a vše pevně držela v rukou režisérka Hanka.

Překvapením večera pak bylo vystoupení pedagogického sboru, který si připravil píseň Christmas is all around me. Jelikož se pro samé přípravy neměli čas potkat dohromady, bylo toto vystoupení zároveň premiérou i derniérou. 

Závěrem zbývá říci, že velké poděkování patří vám - rodičům. Ať už za spolupráci s učiteli a výrobu či zajištění kostýmů na besídku či za vašeho charitativního ducha - před i po besídce jste totiž vykoupili téměř všechny výrobky, které děti vyrobily a pomohli nám tak opět pomáhat! DĚKUJEME!!!

Tedy ŠŤASTNÉ A VESELÉ VŠEM!