Velikonoční dílny

I v tomto roce jsme pro studenty na kolejích připravili dílny věnované tradicím a velikonočním svátkům.

V 15:30 dorazili první studenti a rozhlíželi se, co že jsme si to na ně tentokrát nachystali.

Alenka připravila těsto na jidáše, které studenti vytvarovali dle svých představ a před pečením ozdobili hřebíčkem a potřeli vajíčkem. Než se jim tato sladká dobrota upekla, mohli zasít osení do připravených nádob.

Další stanoviště, kde studenti strávili trochu více času, bylo pletení pomlázek. Tomáš byl jejich trpělivým průvodcem a rádcem, jelikož uplést pomlázku z tolika proutků (rozuměj 6, 8, 9 nebo 12) není vůbec žádná legrace. Všem se to ale nakonec povedlo.

Na dalším stanovišti si studenti mohli vyzkoušet barvení vajec neobvyklou technikou: fixami pokreslili ubrousek a následně do něj vajíčka zabalili. Celé to ponořili do octa. Po uschnutí vznikla taková umělecká díla, jaká můžete vidět na fotce (za tu děkujeme Patricii Pejsarové).

V závěru dílen na studenty čekaly čerstvě upečené jidáše, za tepla potřené medem, a také vyborné muffiny, které pro nás upekla Lucka. Ty si studenti ozdobili čerstvě vyšlehanou šlehačkou a posypali lentilkami.

V 17:00 jsme pískli start naší novinky: velikonočního fotbalového turnaje. Sešly se tři týmy a na fairplay hru dohlíželi tři rozhodčí – Honza Kopřiva, Sam Rodný a Tadeáš Týc. Dle mého laického oka zápasy spravedlivě dovedli do zdárného konce. Po skončení všech utkání se vyhlásili vítězové, rozdaly se ceny a všichni se spokojeně rozprchli za svými zájmy.

Doufám, že se v příštím roce najdou i fotbalistky, které klukům konečně ukážou, jak se fotbal opravdu hraje. :-)