Velikonoční pozdrav ze základní školy

Dear Parents,

I hope you are all having a good week and looking forward to Easter. The weather forecast for the long weekend looks great so whether you are staying at home or going away, I hope it will be great!

This was a short week in the Open Gate primary school but still a very nice week. For class 5, it was a bit of a stressful week as they were sitting high school entrance exams. I hope they all did very well and I hope they enjoy the long weekend and can relax after all their hard work.

Class 2 visited the Senior Home in Mukarov on Monday and they had a very enjoyable time there!

On Wednesday, we had morning oasis together to celebrate Easter. Classes 1 to 4 each gave some presentations about Easter which were wonderful! And the English teachers told everyone about celebrating Easter in our home countries. Jana has Polish heritage so she also told us about one of her favourite Polish Easter traditions. Here is a link to some pictures.

We also all had a very enjoyable afternoon doing Easter activities this morning which was a lot of fun!

Next week on Tuesday afternoon, we have Run and Help which runs from 13.45-15.10 so all students who would like to take part should bring suitable sports clothing for the event. It is always a fun experience and I am sure next week will be no different. Unfortunately I won’t be running around after hurting my muscle during Gaelic football practice last week but I am sure I can manage a to hobble a lap or two around the school!

Next week, we have voluntary consultations in the primary school. Please follow any instructions from individual class and English teachers and if you would like any more information, please email me at ryan@opengate.cz.

If you are looking for something for the children to do during the summer holiday, then check out the following information and the attachment from Saša:

Vážení rodiče, prarodiče, tety, strýčkové, přátelé školy,

už plánujete program pro vaše ratolesti na letní prázdniny? Máte děti ve věku 6 – 15 let a chcete jim dopřát léto s vrstevníky v přírodě? Pošlete je s námi za dobrodružstvím na LT Múzování 2019 k řece Sázavě v termínu 4. – 11. srpna 2019. Máme ještě pár volných míst. Tábor připravují zaměstnanci OG a jejich přátelé, a je určen především pro žáky ZŠ a gymnázia OG, známé, kamarády či příbuzné. Připojte s k nám, jste srdečně vítáni. Bližší informace jsou uvedeny v pozvánce.

Krásné Velikonoce za celý táborový tým přeje Saša a Marie.

Other than that, everyone here at the primary school wishes you a very Happy Easter and a very enjoyable weekend!

Regards,

Luke Ryan

Krásný jarní den, milí rodiče a přátelé školy.

Tento týden je sice kratší, ale o to intenzivnější – moc myslíme na naše páťáky, kteří v uplynulých dvou dnech skládali jednotné přijímací zkoušky. Dojmy byly zejména první den rozpačité a rozporuplné – pro někoho byla těžší “matika”, pro jiného čeština, nicméně dnes to údajně bylo jednodušší…Tak uvidíme….Ale už to mají naši milí za sebou a užijí si zasloužené “prázdninky”!

Dnes ráno jsme měli s dětmi netradiční společnou oázu v zrcadlovém sále. Byla rodinná, jarní, velikonoční, příběhová, propracovaná do detailů – Hanka s Barunkou S. (holky, moc děkujeme!) již od minulého týdne navštěvovaly jednotlivé třídy a půvabným způsobem děti seznamovaly s významem Velikonoc, takže toho děti vědí opravdu spoustu! Každá třída si navíc připravila vlastní pidivstup - děti představovaly dětem typické velikonoční pečivo, jídlo, zvyky, kraslice a Standa vzal z každé třídy dva odvážlivce a společně upletli pomlázku.

Příštímu týdnu vévodí Run and Help – tady pár informací od P. Cháry:

RUN and HELP se koná v úterý hned po Velikonocích. Připraveny jsou jak trasy uvnitř areálu OG, pro gymnazisty ale zejména vně, v babickém lese. Jelikož je nám zřejmé, že se u nás asi nemůžete zúčastnit, tak pro Vás máme další možnost, jak se přidat. Čeká nás krásný a slunečný víkend, tak se projděte, proběhněte a kdo budete chtít, můžete přispět svojí částkou do RUN and HELP krabice v sekretariátu u Markéty Lepičové.

Předem moc děkujeme. Je zde samozřejmě i další možnost, kterou zatím každý rok někteří z Vás využili. Můžete též přispět darem rovnou Kontu Bariéry v rámci této akce a nám dát vědět, kolik to bylo, a my to přidáme k celkové částce našeho charitativního běhu. Takže je to na Vás.

Od příštího týdne se také můžete v případě zájmu potkat s učiteli na trojstranných konzultacích. Tentokrát jsou v odlišném "módu" oproti 1. čtvrtletí = pokud máte zájem či něco k řešení, zkontaktujte prosím konkrétního učitele. Kdyby naopak některý z učitelů chtěl s Vámi a Vaší ratolestí sdílet "něco ze školního košíčku", ozve se Vám. 

Vážení a milí přátelé, krásné Velikonoce!

Za celý tým ZŠ