Velikonoční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

jaro je zpět v plné kráse, jasná obloha, teploty se blíží k dvacítce, s nimi přichází letošní jubilejní třicátý pozdrav z OG a za dveřmi jsou letošní velikonoční svátky.

Dnes je teprve středa, tento pracovní týden je velikonočně kratší, přesto byl u nás program velmi pestrý. A to hlavně díky jednotným přijímacím zkouškám, v našem případě na osmileté gymnázium. Ty se konaly včera po celý den a dnes pokračují až do večera. Jak jistě víte nejen z našich stránek, mají několik částí, státní (jednotné státní testy z ČJ a Mat) a školní (IQ test a pohovor), ta školní bude ještě pokračovat dalšími pohovory hned po Velikonocích. Naše přijímací řízení je důkladné, propracované, komplexní a důsledné.

Mimochodem, maraton zápisů na naší základní školu byl již ukončen, na webu je seznam našich budoucích prvňáčků. Gratulujeme, vítejte!

Kromě těchto náročných příprav na budoucí žáčky a studenty pochopitelně pokračuje standardní program těch stávajících. Kromě jiného se konalo tradiční pondělní assembly, tentokrát kolegyně Procházková studentům nižšího gymnázia opětovně připomněla komunitní aktivity naší školy. Děkujeme! Za deset dní si to zopakujeme na assembly starších studentů, pochopitelně přizpůsobeném jejich věku a většímu povědomí a zapojení.

V pondělí jsme také vyrazili běhat na juniorský maraton a kvintáni pro změnu za kulturou do divadla.

V úterý proběhl další kurz praktické první pomoci a další ročník jarmarku tradic německých, španělských a francouzských. Zprávu naleznete na FB. Připomínám, že tamtéž je odkaz na nejnovější číslo OG novin a doporučuji si přečíst příspěvek Mikuláše Bendy, našeho absolventa, který opět potvrzuje, že studium medicíny je opravdu hodně náročné a je určeno extrémně pracovitým a odolným studentům.

Nyní již pojďme k dalším významným událostem, které nás čekají příští týden.

RUN and HELP se koná v úterý hned po Velikonocích. Připraveny jsou jak trasy uvnitř areálu OG, pro gymnazisty ale zejména vně, v babickém lese. Jelikož je nám zřejmé, že se u nás asi nemůžete zúčastnit, tak pro Vás máme další možnost, jak se přidat. Čeká nás krásný a slunečný víkend, tak se projděte, proběhněte a ve středu či ve čtvrtek na třídních schůzkách můžete přispět svojí částkou do RUN and HELP krabice v sekretariátu u p. Schramlové.

Předem moc děkujeme. Je zde samozřejmě i další možnost, kterou zatím každý rok někteří z Vás využili. Můžete též přispět darem rovnou Kontu Bariéry v rámci této akce a nám dát vědět, kolik to bylo, a my to přidáme k celkové částce našeho charitativního běhu. Takže je to na Vás.

Tou druhou hlavní akcí jsou již zmíněné třídní schůzky, na které jste jistě obdrželi pozvánku. Přijeďte, rádi Vás uvidíme.

Teď mně již zbývá přání hezkých Velikonoc, ať je již oslavujete křesťansky, keltsky či slovansky. Užijte si je a příští pátek se můžete těšit na další zprávy z OPEN GATE.

Za OG