Velikonoční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tentokráte již ve středu, ale zase na Den učitelů přinášíme krátké velikonoční zprávy.

Velikonoční svátky jsou jak známo "plovoucí", zatímco předloni byly dokonce o týden dříve, vloni jsme již měli na Velikonoce po Run And Help, tehdejší maturanti měli za sebou písemku z českého jazyka a dokonce se již konala čtvrtletní pedagogická rada. To všechno nás letos teprve čeká. Počasí se ale víceméně shoduje, ačkoliv letos je stále ještě chladněji.

Když již zmiňuji RaH 2018, tak vzhledem k předpovědi počasí a k tomu, že v okolních lesích jsou stále ještě zbytky sněhu, zmrazky a hodně bahna, jej pro letošek asi odložíme, rozhodnutí padne v úterý, bude info. Pokud plánujete RaH u Vás, nezapomeňte se přihlásit, ať máme všechny účastníky podchycené a můžeme jim pak také hromadně poděkovat.

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018.aspx

Pondělní assembly jsme měli tentokrát umělecké, studentům nižšího gymnázia byly představeny letošní projekty kvintánů a sextánů. Děkujeme kolegyním z výtvarky!

Gratulace také patří Sašovi Sušičovi ze sexty, který se o víkendu stal nejlepším řečníkem v anglické soutěži, posledního kvalifikačního turnaje třiadvacátého ročníku Debatní ligy.

Včera se konal tradiční a opět úspěšný jarmark tradic německy, francouzsky a španělsky mluvících zemí a národů, připravený studenty kvart. Určitě budou fota.

Nyní mi dovolte, zdánlivě trochu z jiného soudku, ale pointa bude. Nevím, zda jste měli možnost včera večer sledovat dokument Pásky z Nagana (The Nagano Tapes). Pokud ne, máte možnost třeba zítra ve 20.35 na ČT Sport, vřele Vám to doporučuji. Jednak my, co jsme to tenkrát zažili, si připomeneme tehdejší euforii a naše děti, studenti, ji mohou prožít zprostředkovaně též. Ale hlavně pro symbolické uvědomění si toho, že i malá země, nevelký národ může čas od času vychovat jednotlivce, týmy, které se mohou měřit se světovou špičkou, s velmocemi. A vyhrát!

I zde v Babicích, malé středočeské vísce, kdesi v lesích uprostřed Evropy, nevelké škole, ale zase s krásným jménem "Otevřená brána", vyrůstá spousta velmi schopných, mimořádně pracovitých a úspěšných lidí. A mnozí z nich již své Nagano prožili, jiní prožívají a další je budou následovat. A to je přeci velká krása!

Tak v podobné radosti a euforii prožijte velikonoční svátky, ať již je pojímáte křesťansky, pohansky, tradičně či netradičně.

To Vám za OG přeje

Petr Chára