Volejbal zpět v Open Gate

Učitelský půst pokračuje. I tak by se dal shrnout výsledek volejbalového turnaje, který se po několikaleté pauze vynucené covidem vrátil zpět do Open Gate. Ačkoliv, abych byl upřímný, měli učitelé k výhře blízko...

Základka tradici turnaje, kdy se sejdou učitelé (+ vychovatelé) gymnázia i základní školy, studenti a absolventi, porušila a tentokrát překvapivě nevyhrála. I přesto, že do posledního dne tajila svoji soupisku a jen pár hodin před začátkem turnaje oznámila účast svého největšího útočného esa, po porodu vracející se Terku Kasalovou (nyní Bors). Ve své skupině učitelé ZŠ vyhráli jen jeden zápas, a to proti Oktávě 2, kdy zvítězili doslova o prsa (1:1, 29:28). Zbylé dva zápasy v této skupině byly pevně v držení studentského týmu, tedy mixu od kvarty do septimy. Tento tým složený ze tří volejbalistů (Novák, Votlučková, Mourková) a pěti dalších studentů (Sikorová, Holický, Kubín, Zahradník, Bolcek) překvapil všechny přítomné svojí hrou, jelikož jako jediný hrál volejbal podle pozic. Navíc na smeči měli Zahradníka, který byl neuvěřitelný. Jak proti Základce (2:0, 30:11), tak proti Oktávě 2 (2:0, 30:13) studenti vyhráli, a to i díky vynikajícímu podání Báry Votlučkové, jež ve sportovní hale drtila nejednoho příjemce.

Druhá skupina, hrající v tělocvičně, se ukázala být o něco více vyrovnaná. První zápas vyhráli Učitelé nad Oktávou 1 2:0 (30:15). Absolventi byli letos na rozdíl od minulého ročníku schopni složit (skoro) celý tým a po odhlášení Filipa Haltmara dorazilo 5 statečných –Vojta Baštýř, David Jaroš, Ondra Kostka, Šimon Mráz a Andy Sitta, kteří srdnatě bojovali a Oktávu 1 dokázali porazit rozdílem třídy (2:0, 30:12). Pak ovšem přišel na řadu nejočekávanější zápas této skupiny a proti sobě se postavili Absolventi a Učitelé. Pedagogové dokázali využít své zkušenosti a nad bývalými svěřenci vyhráli 2:0 (30:26).

Play-off se neslo v podobném duchu jako skupinové zápasy. Balon létal z jedné strany na druhou a hra byla velice vyrovnaná. V jednom semifinále porazili Učitelé Základku a nadšení, že konečně jednou dopadnou lépe než ona, se neslo vzduchem. Druhé semifinále mezi Studenty a Absolventy bylo ještě vyrovnanější. Bohužel Studenti zaspali začátek a první set prohráli. I přes výhru v druhém setu nakonec na skóre prohráli, a tak do finále postoupili Absolventi. Před finálovým mačem si Studenti zahráli přátelské utkání proti Učitelům, což se pro učitelský tým stalo osudným, jelikož v následném finále již na nich byla jasně vidět únava. Hezké výměny proběhly na obou stranách, ale výšková převaha týmu absolventů spolu se zabijáckým Vojtou Baštýřem u sítě, který v druhém setu dal 3 bloky, rozhodla. Absolventi mohli započít oslavu zaslouženého vítězství.

Učitelé tedy berou stříbrné medaile a už určitě trénují na další ročník (podle zákulisních informací mají na příští rok naplánované tréninky na každý pátek!). Oktáva si svůj poslední sportovní turnaj užila, a pokud maturanty nikdo nevyhnal, zápas o 5. místo hrají v tělocvičně doposud. Naprosto upřímně dodávám, že turnaj se více než podařil, všichni odcházeli spokojení, protože je úplně jedno, kdo vyhraje. Vážně.  

Složení týmů:

Učitelé: Drozdek, Gallagher, Grejták, Klauz, Mendlík, Nováková, Šedivá a Zoul

Základka: Bors, Červený, Čtvrtečková, Děžinská, Dvořák, Zicháčková

Absolventi: Baštýř, Jaroš, Kostka, Mráz, Sitta

Oktaváni: Archalousová, Cermanová, Fabičovicová, Garbini, Kubíček, Mikulanda, Nedělková, Popov, Roušarová, Sedláková, Schneider, Steklá, Stránská

Studenti: Bolcek, Holický, Kubín, Mourková, Novák, Sikorová, Votlučková, Zahradník