Výlet tercie A do oblasti Prachovských skal

V úterý 20.června se třída tercie A za doprovodu paní Mikeskové a Pětileté vydala za dobrodružstvím směrem k Jičínu. Všichni se už v autobuse těšili na dobrý oběd, protože se v autobuse se nesmělo jíst. K našemu úžasu s námi na oběd nikdo nepočítal. Jakmile jsme snědli polévku, podnikli jsme náš první turistický výlet do okolí. Po prvních osmi kilometrech jsme vystoupali k hrádku Veliš. Tam jsme se nasvačili a zjistili, že nám dochází voda. O vodu jsme šikovně požádali v nejbližší vesnici a nasadili nadprůměrné tempo s vidinou příjemně studeného bazénu. Celý zbytek úterka jsme si už jen užívali v bazénu a domlouvali jsme se na programu dalších dní.

Následující den jsme se opět hromadně vydali na velký výšlap do známých Prachovských skal. Po každém pokoření jak Šikmé věže, tak turistické vyhlídky na nás čekal kolena podlamující výhled na Jičín a celé Ostružno. Naše kotníky dostávaly pekelně zabrat, protože schody vedoucí dolů nebyly symetrické ani zarovnané, jak se dalo čekat. Po obědě z balíčku na nás čekal legendární závěr dne, pláž. U obrovského přírodního jezera byly vybudovány písčité pláže a my měli možnost ochladit se. Nikdo ze třídy neváhal a šel ihned do vody.

Náš poslední výlet jsme podnikli ve čtvrtek. Cílem bylo si trochu nakoupit a najít mohyly v nedalekém lese. Obchod jsme našli hned po příchodu do blízké vesničky, zatímco s mohylami to bylo o něco horší. Lesem se šlo po zmapovaných zarostlých cestách. Hledali jsme je asi 10 minut, když se polovina skupiny rozhodla vrátit se před les. Chvíli na to hledání vzdali i ostatní a vydali jsme se zpět do kempu. Zbytek dne jsme už jen polehávali u bazénu.

Poslední den nás čekal smutný odjezd z našeho areálu. Čekala nás hodinu a půl dlouhá jízda s naším školním autobusem zpět do školy. Myslím a jsem si zcela jist, že se třídě výlet líbil, a mohu ho zhodnotit jako velmi povedený.

Zde si prohlédněte malou fotogalerii.

Martin Kubíček, Tomáš Hošťálek