Výsledky studentů v mezinárodní maturitě IB zařadily Open Gate mezi nejlepší střední školy

Letošní absolventi posledního ročníku osmiletého gymnázia Open Gate ve středočeských Babicích již znají výsledky mezinárodní maturity ‚International Baccalaureate‘ (IB). V mezinárodním srovnání s více než 119 000 studenty ze dvou tisícovek škol na světě dosáhli vynikajícího úspěchu. Celosvětový průměr dosažených výsledků u IB diplomu činil v letošním roce 29,83 bodů. Studenti Open Gate se mohou pochlubit průměrem neuvěřitelných 36 bodů, čímž se zařadili v programu IB k nejlepším školám na světě. Jednotlivé zkoušky mezinárodní maturity IB v letošním školním roce skládalo celkem 16 studentů Open Gate. Kompletní sadu zkoušek (tzv. IB diplom) absolvovalo devět z nich, přičemž dva studenti získali dokonce 40 a 43 bodů z celkem 45 možných.

„Nejlepší světové univerzity budou mít o absolventy gymnázia Open Gate nepochybně zájem, řada z nich totiž zohledňuje absolvování IB a výši dosažených bodů během přijímacího řízení,“ říká k výsledkům mezinárodní maturity Peter Nitsche,ředitel OPEN GATE – gymnázium a základní škola.

Gymnázium Open Gate získalo certifikát k vyučování podle dvouletého vzdělávacího programu ‚International Baccalaureate‘ (IB) v lednu 2009. Jako plnohodnotnou maturitu uznává IB i české ministerstvo školství, studenti Open Gate si tedy v závěru studia mohou vybrat, zda absolvují českou státní maturitu nebo mezinárodní IB, případně obě tyto zkoušky. V letošním školním roce absolvovalo v posledním ročníku celkem 17 studentů. Českou státní maturitu skládalo 16 z nich.

Peter Nitsche doplňuje k výsledkům české státní maturity: „Výsledky maturit předčily loňské vynikající výsledky a všichni studenti prospěli s hodnocením ‚výborně‘ nebo ‚s vyznamenáním‘.

Řadu studentů především z neúplných rodin nebo dětských domovů finančně podporuje v jejich studiu na Open Gate nadace manželů Kellnerových The Kellner Family Foundation.

Odkazy pro více informací:

OPEN GATE – gymnázium a základní škola http://www.opengate.cz

Nadace The Kellner Family Foundation http://www.kellnerfoundation.cz

International Baccalaureate http://www.ibo.org

Tkadlecová Jitka