Základní část Debatní ligy je za námi

O víkendu 1. – 3. dubna proběhl ve východočeském Letohradu poslední kvalifikační turnaj XVI. ročníku Debatní ligy a Open Gate si opět vedlo nadmíru dobře. Za náš debatní klub bojovaly celkem čtyři týmy a v konkurenci dalších sedmadvaceti dosáhly značného úspěchu.

Anglickou část soutěže vyhrál tým Iterum Sequimur a jeho členové – Šimon Podhajský, Lenka Habětínová (posila z Gymnázia Nad Alejí) a Tereza Janková – se v soutěži nejlepších řečníků umístili na prvním, druhém a čtvrtém místě. I v české části debatéři z Open Gate zabodovali: na druhé místo se probojoval tým Open Graves (Jakub Zajíček, Johana Scholzová a Dominika Trčková) a třetí skončilo Důdovské kombíčko (Anna Mikolášková, Anežka Svobodová, Martin Jaroš, Jan Chalupný). V soutěži řečníků obsadil první místo Václav Soukup.

Jak to ale vypadá s postupem našich debatérů do finále? Open Gate se povedl úspěch, jaký v historii Debatní ligy ještě nikdo nepředvedl, ve finále anglické části budou tři ze čtyř týmů z našeho debatního klubu a na české tři z osmi. Gratulujeme týmům Důdovské kombíčko, Iterum Sequimur, Fortes Folks a Open Graves, které nás budou ve finále reprezentovat, a přejeme jim hodně štěstí.

Václav Soukup