Zlatý Edie po dvou letech opět v OPEN GATE

Skupina, která před dvěma lety v Rumunsku splnila zlatou úroveň ceny Vévody z Edinburghu, má letos své následovníky. Čtveřici statečných a vytrvalých septimánů – Kristýna Hříbalová, Filip Chalupa, Zuzana Leopoldová a Nikola Chadimová – čeká vyvrcholení její snahy o získání obdobné odměny, tedy Gold Certificate of Duke of Edinburgh Award. 

Předtím, než se vydají na závěrečnou expedici do Slovenského rudohorie, museli absolvovat celou řadu přípravných schůzek a aktivit. Mezi nimi bylo i absolvování kurzu první pomoci Českého červeného kříže, přípravná miniexpedice v Českém ráji či pracovní víkend na vinici. Samozřejmostí bylo také jejich soustavné celoroční zlepšování schopností a dovedností ve třech oblastech – sport, ostatní dovednosti a dobrovolnictví.

Nyní již nezbývá než jim popřát hodně štěstí na závěrečné týdenní expedici ve slovenských horách, při které budou odkázáni jen sami na sebe a případného přítele na telefonu, jímž bude tentokrát náš školní expert na Slovensko, tj. pan Vlado Grejtak, zajišťující jejich dopravu i případné řešení krizových situací.

Luděk Michalik