​Zprávy z FLOGu

První vzájemný zápas v sezóně vyhráli Vitluci na nájezdy, tak se jim ovčáci chtěli pomstít a se svými fanoušky se rozloučit vítězně. Nejvíc Kostka. Tři body by mu stačily, aby vyhrál kanadské bodování soutěže. Do zápasu vlétl jako uragán a během dvaceti minut vyslal na branku soupeře spoustu střel. Hned první se ujala, pak i druhá a vypadalo to, že Kostka v pohodě dokráčí za titulem pro nejproduktivnějšího hráče a jeho tým pro tři body. Ale chyba lávky, brankostroj se zasekl. Na rozdíl jediného gólu snížil svým typickým způsobem zapomenutý Archalous a vzápětí si dal pro jistotu repete. Ovčáci hráli systémem vše na Kostku, ale ten se ne a ne prosadit. Krátce po poločase Ondra Luka hezky našel Kopřivu, který se poprvé v sezóně prosadil střelou mezi nohy soupeřova brankáře. Další tutové šance spálil Archalous, Ondru Luku skvěle vychytal gólman Novák. V kritické chvíli zápasu, kdy ovčáci tahali jednoznačně za kratší konec, vymysleli krásnou akci Hanzálek s Károu. Třikrát si vyměnili míček na hloubku hřiště a druhý jmenovaný překonal Witta. Nevyužité šance mohly Vitluky mrzet, protože Hrachovec vybojoval dvě šance pro Kostku, jenž tak získá cenu Antona Špelce pro nejlepšího střele i nejproduktivnějšího hráče. Jeho tým odolal tlaku soupeře v samém závěru a vyválčil tři body.

5 ovec hnal před sebou Hrachovec – Vitluci 5:4 (2:2)

Kostka 4, Kára – Archalous 2, Kopřiva, O. Luka

V druhém zápase si do brány vlezla ofenzivní esa a tvůrci hry svých týmů, Michalik a Grejták. Na plynulosti hry a kombinaci to bylo znát. Tedy zvláště u péefek. Tým bez Michalika vpředu nebyl schopen kloudně si nahrát a pořádně prověřit Grejtáka v bráně šéfiků. Ani na druhé straně to nebylo to pravé ořechové. O to, aby se Michalik pořádně zapotil, se staral zejména Garbini, který v největší šanci zazvonil na tyč. Šéfici měli více ze hry, často stříleli, ale Michalik byl k nepřekonání. Skóre se poprvé měnilo až ve druhém poločase, a to hned dvakrát za dvě vteřiny. Nejprve vymetl pavouky ze šibenice parádní ranou Plešák, který zužitkoval Garbiniho napadání, a hned nato vyhrál Kunčák míček tak prudce, že se zastavil k překvapení všech až v síti. Tedy ten míček. Jeho soupeř při buly, Valeš, si tak bez vlastního přičinění připsal asi nejzvláštnější gól sezóny. Pak už byl Michalik ale zase k nepřekonání. Vlastně ještě jednou překonán byl, ale ránu smolaře Garbiniho zastavilo břevno. Víc gólů už nepadlo, péefka nedala letos šéfikům ani jednu branku.

Ano, šéfe! – Pfffffffff 2:0 (0:0)

Plešák, Valeš

Péefkám a ovčákům pro letošek sezóna skončila. Zbývající týmy se utkají ve vyřazovacích bojích, Vitluci vyzvou Cipísky a Ano, šéfe! Klisničky v dvouzápasových sériích. Hrát se bude ale až za dva týdny. Příští týden budou týmy ladit strategii na svého semifinálového soupeře a kvintáni budou hledat formu ve vysokohorském alpském prostředí.

Cenu Antona Špelce za nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče základní části získal Ondřej Kostka. Jeho spoluhráč Jiří Hrachovec získal Dominátorovu trofej pro nejlepšího gólmana. I když boj v brankovišti byl velmi vyrovnaný. Hrachovec, Knížek, Poráč a Jersenský měli velmi vyrovnaná čísla.

Zde jsou statistiky základní části.

Michal Kašpar