Zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

zatímco nám jaro minulý týden začalo krásně, teple a optimisticky, tak tento týden ukázalo svoji méně přívětivou stránku. Teploty spadly pod 10 stupňů, zatáhlo se a rozfoukalo. Ale nezoufejte, od zítřka se to má zase zlepšit.

Dnešní zprávy jsou mimořádně čtvrteční, večer nás čeká jubilejní 10. maturitní ples a na zítra je vyhlášeno celoškolní ředitelské volno. Pokud se na něj chystáte, těšíme se večer na viděnou, a pokud ne, tak určitě přineseme obrazovou reportáž.

Pondělí zahájilo pravidelné assembly, tentokráte pro nižší gymnázium a bylo hravé a soutěžní. Kolegyně a kolega ze sekce českého jazyka připravili týmovou soutěž. Doufám, že si to všichni užili, a organizátorům patří velké díky! V pondělí po assembly také mj. proběhla letošní astronomická olympiáda.

V úterý vyrazili naši terciáni na komentovanou prohlídku pražské ZOO. Večer se konala další rodičovská kavárna, tentokrát na téma možností studia po OG. Společně s kolegyní, kariérní a univerzitní poradkyní jsme s téměř 40 rodiči strávili skoro 3 hodiny plných informací, doporučení, názorů a dotazů. Bylo to zajímavé, přínosné a příjemné setkání. Díky za návštěvu.

Včera dopoledne se pro studenty kvint a sext konal v našem divadle „IB Fair“, veletrh IB předmětů, které OG nabízí k výběru pro závěrečné dva roky studia. Společně s řadou informací, které již byly studentům poskytnuty na mnoha předchozích setkáních, jim tak tato akce opět lépe pomohla s rozhodováním, které předměty budou nejlépe vyhovovat jejich zaměření, schopnostem a případnému budoucímu studiu a profesní orientaci. Díky všem učitelům IB předmětů a jejich pomocníkům z řad IB studentů za přípravu a průběh. Za necelý rok si to zase zopakujeme.

Večer pro změnu skupina našich studentů vyjela do pražského Švandova divadla na scénické čtení s Martinem Hilským.

Dnes je to 427 let, co se narodil Jan Amos Komenský, slavíme tedy Den učitelů. Gratulace všem kolegům zde i všude jinde.

Máme tu také jednu zprávičku z říše zvířecí.  V pondělí se bohužel nešťastným nárazem do okna učebny Řím zabil strnad obecný. Přes noc sice kousek tohoto oblíbeného žlutého pěvce sežrala kočka, ale zbytek pietně pohřbili studenti sekundy B, vedení Danielem Strnadem, kousek od místa jeho skonu.

Ještě upozorňuji, že v neděli odlétají někteří naši septimáni na dalekou cestu do Indie. Jejich program bude náročný, nechť se obohaceni o cenné zážitky a zkušenosti ve zdraví za 2 týdny vrátí.

Ale i ti se dnes přijdou pobavit na maturitní ples, takže si již jdeme foukat vlasy, oblékat šaty a celkově se chystat.

Mějte se fajn!