​Zprávy z palubovky

První proti předposlednímu? S Poráčem v kase a Prokešem na hrotu? Jasné jako facka v závěrečné fázi mysliveckého plesu! Ale chyba lávky. Sport, a florbal zvlášť, je krásný v tom, že se začíná za stavu 0:0 a dopředu není nic jasné. Tento čtvrtek se rodila senzace. Nakonec se sice nenarodila, ale moc nechybělo.

Přitom zpočátku nic překvapení nenasvědčovalo. Po pěkné souhře, do které se zapojila celá pětice hráčů v červeném, se prosadil Valeš. V půlce třetiny našel Horníček před poloprázdnou bránou čepel Kašpara a bylo to už o dvě branky. Dramatu nic nenasvědčovalo, kapašpárci si vypracovali hromadu dalších šancí, ale nedali nic. Na druhé straně propadl Kulišovi míček a Kopřiva ho došťouchal za Poráče. I po přestávce měli míček více na holích kapašpárci, byl to však Česnek, kdo po dalším nedůrazu obrany vyrovnal. Sice hned potom vrátil vedení červeným Prokeš, ale daleko víc práce měl Poráč. Jeho obrana byla děravější než ementál, a tak si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Když ve stoprocentních šancích selhávali všichni elitní kapašpárští útočníci, zazelenalo se na druhém konci hřiště. Kopřiva přiťukl Česnekovi, jenž se nadvakrát prosadil a vyrovnal. Do posledního dějství vstoupili lépe kappašpárci a po hezkém ťukesu z celého útoku strhl vedení na svou stranu Valeš. Santové ale cítili, že dnes na lídra soutěže mají, a tlačili se za vyrovnáním. Nakonec se ho i dočkali. Necelé dvě minuty před koncem díky důrazné práci Kopřivy dostal šanci na dorážku Hanzálek. Trefil! Kapašpárci chtěli tři body, jenže málem neměli žádný. Po dalším zaváhání mdlé obrany měl stoprocentní šanci Česnek. Nedal, míček se dostal ke Kašparovi, který přes celé hřiště nahrál za beky Horníčkovi a ten si nadvakrát propasíroval míček za záda Jersenského. Ve zbývajících šestatřiceti vteřinách si už kapašpárci výhru zkušeně pohlídali. Byl to zajímavý zápas a klauzici dokázali, že můžou potrápit, neřkuli bodovat s každým soupeřem.

Santové – KappaSpar 4:5

Třetiny, 1:2, 2:1, 1:2; góly Česnek 2, Kopřiva, Hanzálek – Valeš 2, Horníček, Prokeš, Kašpar; střely 31 – 26; hvězdy utkání: 1. Valeš, 2. Kopřiva, 3. Horníček

Aktualizované tabulky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar