Co nového v OG?

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

včera nám oficiálně začalo letošní jaro a uvedlo se krásně. Jarní sluníčko, modrá obloha, prostě velká jarní a optimistická krása.

A protože počasí láká ven, do města či do přírody, k procházce či běhu, tak Vám nebudu unavovat oči zíráním do obrazovky počítače či mobilu a vezmeme to tenkrát stručně a telegraficky.

Pondělní assembly bylo opět se zajímavým hostem, tentokrát přijel kulturní atašé z americké ambasády pan Eric Black společně se slečnou Sarah, stážistkou ze Seattlu. Tématem bylo studium, kariéra diplomata a výročí ČR v NATO. Po samotném assembly zůstal ještě prostor na prohlídku OG a probrání dalších možných forem spolupráce. Děkujeme za návštěvu.

Po projektu psychologie pro kvinty (reportáž zde) tento týden probíhal projekt ekonomie pro sexty. Díky všem kolegům i zapojeným studentům ze septimy IB Economics.

Několikrát za týden se také soutěžilo ve znalostech a jejich aplikaci: matematická olympiáda v úterý, dějepisná ve středu a dnes Matematický klokan.

Kvintáni jsou celý týden v Alpách, už se pomalu těšíme na jejich návrat. Naopak vybraní septimáni se pomalu balí na dalekou cestu do Indie.

Než ale odjedou, čeká nás příští týden mj. ještě další assembly, astronomická olympiáda, výlet do ZOO, úterní kavárna pro rodiče na téma studia po OG (hlaste se p. Schramlové) a hlavně ve čtvrtek, na závěr plesové sezony, maturitní ples oktávy 2019.

Tak tedy zase za týden, sledujte pochopitelně stále náš FB, Instagram, web a užívejte jaro!

A trénujte na letošní Run and Help!