Dalšími zápasy pokračovala 15. sezóna školní florbalové ligy

Hodně hráčů odsál parkur v O2 aréně, a tak střídačka padevítek zela prázdnotou, na protější straně byl jen Voda a Unruh. Oba týmy se tedy logicky nepouštěly do žádného bláznivého forčekingu a spíš se snažily pošetřit síly na dlouhý zápas. Přeci jen lépe na tom byli akademici, kteří svého soupeře přehrávali. Vedoucí gól padl z volného úderu, kdy se z velkého čtverce ujal míčku Kašpar a nasměroval ho přesně do vinglu. Pak ale pláchl poprvé po levé straně Valeš, zasekávačkou se zbavil obránce a poslal svůj tým do vedení. Tentýž borec za chvilku utekl znovu, když vystihl nepřesnou rozehrávku obránců protivníka a z ideální pozice se nemýlil. Drama ale pokračovalo. Na druhé straně se po individuální akci prosadil Garbini a bylo srovnáno. Když už oba týmy myslely na přestávkové občerstvení, plácl u mantinelu do míčku Valeš potřetí a k překvapení všech procedil svou střelu mezi nohama gólmanky Chovancové.

Po poločasových poradách bylo jasno. Padevítky se zatáhnou a budou bránit, spoléhat na rychlonohého Valeše, naopak akademici musí presovat, aby gól dali. Jejich ofenzivní plány však narušilo vyloučení Borkovce. Po jeho samurajské seči sice Valeše z trestného střílení vychytala Chovancová, ale následovala dvouminutová přesilovka deváťáků. Za dvě minuty si ale míčku moc neužili, ten byl spíš na holích soupeře, který ve čtyřech neváhal obléhat Theuerovu svatyni. Nicméně přesilovka odčerpala potřebné síly, které pak v závěru akademikům chyběly. Tým s nejošklivějšími dresy a logem Kašparovi boys mačkali jak citrón, Garbini se svým kapitánem se sice k nebezpečným střelám dostali, ale statisticky nejlepšího gólamana soutěže překonat nedokázali.

Padevět – Akademický klub pomalé přihrávky 3:2 (3:2)

Branky: Valeš 3 – Kašpar, Garbini; střely 14 – 12; vyloučení 0 – 1 bez využití; hvězdy zápasu: 1. Valeš, 2. Garbini, 3. Chovancová

Také Divoký banány nastoupily bez možnosti střídání, ale brci měli na své střídačce docela nával. Banáni na začátku utkání hráli špatně. Po hřišti se motali jak klacek pod jezem, neměli míček a tím pádem ani šance. Krutibrci šli zaslouženě do vedení. Jonáš uvolnil svého kapitána a ten bekendovou střelou překonal Votlučkovou. Půlku poločasu byli jednoznačně lepší, ale další gól krutibrci nepřidali, banáni začali hrát nějaký systém a hlavně našli svého střelce. Z nenápadné akce se prosadil Janovský a srovnal. Navíc mu to začalo neskutečně lepit a stal se z něj fantom zápasu. Po buly na půlce se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Ledvinka, se štěstím prostrčil míček na malé brankoviště, kde si míček našel nejrychleji Janovský a došťouchl ho do sítě. Klauz mobilizoval síly svého mladého týmu, ale dnes nebylo kruťasům přáno. Byl to právě kapitán růžových, který na velkém brankovišti zablokoval hůl střílejícího Fronce a šel si o svém přestupku na dvě minuty popřemýšlet na trestnou. Obléhající banánová squadra si hezky dávala míček, nebezpečně pálila, prostě smrdělo to gólem, ale ten ne a ne padnout. Zároveň s návratem Klauze mezi mantinely práskl Červený skoro na půlce do míčku a ten k překvapení všech přítomných zapadl za záda nešťastného Rodina.

Po pauze se dal čekat nápor kruťasů, ale ten hned na začátku periody eliminoval další gól Fronce a Ledvinky. Systém krutibrků se sesypal jako domeček z karet a naopak to byli banáni, kteří byli u všech míčků dřív, přihrávky jim cvakaly na čepele a hlavně měli démona Janovského. Ten se prosadil ještě dvakrát a byl hlavní postavou debaklu, který divočáci uštědřili kruťasům.

Kruti brka – Divoké banány 2:8 (1:3)

Branky: Klauz, Stančík – Janovský 4, Ledvinka 2, Červený, Fronc; střely 10 – 22; přesilovky 0:1; využití 0:1; hvězdy zápasu: 1. Janovský, 2. Ledvinka, 3. Stančík

Aktualizované statistiky si můžete prohlédnout zde.