FLOG je v semifinále

Drama jako z opusů Rosamundy Pilcherové přinesly první semifinálové zápasy. A překvapení navrch.

První mač mezi faraony a silničáři nadchnul především fanoušky defenzivního florbalu. Ne že by to byla nuda k ukousání, ale přeci jen: kořením florbalu jsou góly a ty chyběly. Dalo se na to koukat, ale prim hrály obrany. Metaři věnovali zvýšenou pozornost nejproduktivnějšímu duu apaluchů, na Hošťálka s Hladíkem se obránci lepili jak asfaltová emulze s kamenivem na pneumatiky za srpnových pařáků. Navíc úspěšně, tenhle zápas je vynulovali. Do vyložených šancí

se nedostávali, vlastně jedinou Hladíkovi nabídl v druhé půli parádním námazem Kašpar, ale Rodin vyškrábl jeho ránu mimo tři tyče. Přesto se již na konci prvního poločasu radovali po šťouchu Kantora faraóni, jenže rozhodčí jejich gól neuznal kvůli finální přihrávce nohou. Na druhé straně bylo šancí přeci jen více, ale zejména Poráč s Haltmarem byli v koncovce nedůrazní a za Jersenského záda nedokázali míček dopravit. Jediný gól zápasu padl až necelé dvě minuty před koncem. Kašpar vyslal kolmicí do brejku Poráče, kterého sice napoprvé Jersenský vychytal, ale na dorážku byl už krátký. Zbytek zápasu si už silničáři spolehlivě pohlídali.

AlCuPHO – Správa a údržba silnic Středočeského kraje 0:1 (0:0)

Branka: Poráč; střely na branku 10 – 10; hvězdy 1. Rodin, 2. Poráč, 3. Kašpar

Ve druhém zápasu proti sobě nastoupili vítězové základní části Kumíčci a otloukánci ligy Jelita. Ze začátku vše hrálo do karet favoritovi; většina z Jelit se zřejmě o víkendu zapomněla na masopustu, a tak se k utkání dostavilo pouze šest z nich. Zkraje hry převzali iniciativu fialoví a zahrozili několika slibnými šancemi. Kasu jelimanů tentokrát strážil „Roy“ Witt a nutno říci, že svými jistými zákroky připomínal legendárního kanadského gólmana. Bílí šetřili silami, ale postupně se osmělili a z obranného bloku vyráželi do protiútoků. Vážněji však Hošťálkovu svatyni neohrozili. Úvodní půle připomínala předchozí klání a obecenstvo prořídlo. Kdo však přetrpěl první část utkání, byl svědkem nečekaného dramatu. Jako první se překvapivě prosadily masné pochoutky. Po dlouhém pasu z obrany doputoval míček před Vodu, ten jej nekonečně dlouho míchal před gólmanem a k údivu všech nevolil střelu, nýbrž zkušeně vybídl ke skórování nikým nekrytého Fronce. Když pak po úniku z pravé strany zvýšil na 2:0 z těžkého úhlu Červený, fialky začaly vadnout. Na jejich hole se vloudila nejistota a osvědčení snajpři ne a ne seřídit mířidla. Zhruba tři minuty před koncem nařídil rozhodčí za zákrok Witta na Kubíčka trestné střílení. Exekuce se ujal sám poškozený, avšak

trajektorii střely stála v cestě levá tyčka. Další důležité momenty se odehrály až v posledních sekundách zápasu. V době, kdy jelimánci zuby nehty hájili vedení, přišla půlminutu před koncem smrtící akce Kumíčků. Po přihrávce Týce propálil skrumáž před bránou Kubíček. To však nebylo vše. Pouhou vteřinu před závěrečnou sirénou se tento hráč prosadil znovu a zajistil svým barvám přijatelný výsledek do odvety.

Je skvělé, že po prvních zápasech play off je stále o co hrát. Kdo si zahraje o prezidentský pohár a komu zůstanou brány finále zavřeny?

Jelita: Kumíčci – 2:2 (0:0)

Branky: Fronc, Červený - Kubíček 2; střely 4 – 7; hvězdy 1. Kubíček, 2. Fronc, 3. P. Mikulanda

Odvety se hrají až za tři týdny, zde si prohlédněte statistiky.