Informace pro nové kolejní studenty OPEN GATE

Milí studenti, vážení rodiče, zákonní zástupci studentů,

rád bych Vám za celý tým vychovatelů pogratuloval k přijetí na gymnázium Open Gate a popřál Vám, abyste zde byli spokojeni.

Koleje Open Gate pro Vás budou druhým domovem, kde společně se svými novými spolužáky prožijete mnoho krásného. Můžete se těšit na nepřeberné množství kroužků a dalších mimoškolních aktivit. Průběžně aktualizovaný seznam a postup, jak si vybírat kroužky na školní rok 2017/2018, naleznete ZDE.

Během celého školního roku se rovněž můžete těšit na oslavy tradičních svátků, jako jsou například Halloween, mikulášská nadílka, Vánoce, Velikonoce nebo pálení čarodějnic. Pořádáme společně se studenty také mnoho netradičních akcí - Filmový festival (OGFF), vánoční dílny, Den Země, Sushi day, Den dětí, Blue Van festival a mnoho dalších.

Při balení věcí na koleje, prosím, nezapomeňte na následující doporučení:
Obuv k uniformě

chlapci: pohodlné černé uzavřené polobotky
dívky: černé lodičky (balerinky) na nízkém podpatku (do výšky max. 7 cm)

Požadavky na sportovní vybavení
Pohodlnou sportovní obuv: 1x boty na venkovní sporty, 1x boty do sálu/tělocvičny se světlou podrážkou
Do plaveckého bazénu: pro dívky jednodílné plavky, chlapci nesmí mít bermudy, plavecké brýle, koupací čepici
Cvičební úbor: kraťasy, tričko, ponožky vhodné pro sport, tepláková souprava

Dále nezapomeňte
Školní tašku/batoh, rýsovací potřeby, penál, hygienické potřeby, pyžamo nebo noční košili, spodní prádlo, oblečení na volný čas - kalhoty, tričko, mikinu, apod.

V neděli 3. září 2017 přijedete poprvé na koleje Open Gate, kde již na Vás budou čekat vychovatelé a pomohou Vám s ubytováním a ostatními náležitostmi s tím souvisejícími. Příjezd doporučujeme od 16.00 do 19.00 hod. Po příjezdu se seznámíte s vychovateli, kteří o Vás budou pečovat.

Rodiče nebo zákonní zástupci absolvují krátký seznamovací rozhovor s vychovatelem a předají nám aktuální telefonické i emailové kontakty. Také si převezmeme vyplněný zdravotní dotazník, kartičku zdravotní pojišťovny, doporučení lékařů a lékařské zprávy. Zdravotní sestra Alena Goldmannová přebere momentálně nebo trvale užívané léky.

V neděli mějte s sebou jednoduchou večeři, v nájezdové dny večeři nepřipravujeme. Pro začátek nedoporučujeme zásobit studenty množstvím sušenek, nápojů, buchet, koláčů apod.

Pro telefonní hovory ohledně sdělení si prvních dojmů, prosíme, z důvodu večerky o dodržení lhůty maximálně do 21.00 hod.

Pro začátek rovněž doporučujeme vzít si s sebou: přezůvky, hrnek na čaj, příbor a čajovou lžičku, talíř (misku). Krabici na sladkosti pro uložení v lednici a případně oblíbený čaj, cukr, sirup nebo i plyšáka. Jako kapesné jsou vhodnější drobné mince, například do automatu na nápoje.

Těšíme se na naše první setkání.

Se srdečným pozdravem za tým vychovatelů

Pavel Chára