Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

to nám to zase uteklo, 14 dní je opět za námi a je tu další pátek. A dnes navíc trošku speciální.

Tak tedy, milé ženy (dívky, dámy, dcery, matky, babičky,…), všechno nejlepší!

O jarních prázdninách jsme si užili jarní počasí a trend pokračuje též po nich. Teplo, i když občas trochu větrno.

Co je nového?

Assembly starších studentů poctil svojí návštěvou host a bylo po čase opět věnováno vážnějšímu tématu – zhoubným nemocem. Seriózní a poučné, děkujeme!

V pondělí též pokračovala chemická olympiáda. Také k nám na měsíc zavítala na stáž již třetí studentka z partnerské školy ve Francii.

V úterý v podvečer se konala další rodičovská kavárna, letos již třetí, tentokrát s kolegy z Poradenského centra. Děkujeme Vám za účast a kolegům za program. Za necelé tři týdny nás již čeká další s tématem: Kam po OG? Studium na univerzitách a VŠ doma i v zahraničí. Jste srdečně zváni.

Ve středu celý den probíhal každoroční OG Florbal CUP, hrálo se množství zápasů, fandilo se, kompletní přehled výsledků a celkové hodnocení ale přenechám nejpovolanějšímu kolegovi Michalovi Kašparovi a dočtete se o něm na našem webu.

Včera se pro změnu hrál basket v Čelákovicích a odpoledne se studentům představil program Rustic Pathway.

Dnes od 18 hod. můžete navštívit vernisáž v Kasárnách Karlín v rámci IB Art, pro sekundány je během dne připraveno interaktivní divadlo o kyberšikaně a tím bude program tohoto týdne vrchovatě naplněn.

A jen tak pro zajímavost, během týdne jsme včetně všech jazykových, výtvarných, tělovýchovných skupin odučili přes 800 vyučovacích hodin (v 8 ročnících, v 15 třídních skupinách).

Dále také zpracováváme přihlášky na gymnázium i základní školu, v dubnu se budou konat přijímačky a zápis a vybereme nové budoucí členy komunity OG. Na gymnázium již pošestnácté a na základku podesáté.

A výhled? Příští týden mj. projekt psychologie, představení Summer Programs, divadlo Romeo a Julie, Festival robotiky v Pardubicích a mnoho dalšího.

Je hezky, vyrazte do přírody, pilně také trénujte, v dubnu nás čeká další ročník Run & Help a šiřte prosím o akci povědomí. Rádi bychom zapojili zase o něco více skupin do akce. Díky moc!

Za týden zase u zpráv, do té doby sledujte náš web, FB, Instagram a mějte se fajn.