Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

již patnáctý školní rok v historii OG započal a s ním začíná další pravidelná dávka pátečních informací a emocí z prostředí naší školy. Vítejte zpět u čtení, kterého jste se jistě nemohli dočkat!

Počasí nám tento týden opravdu vyhovělo, bylo velmi příjemně, teploty tak akorát typicky letní, žádné vedro, naopak po ránu pěkně čerstvo. Ideální pro začátek školního roku a návrat ke studiu.

Naše škola samozřejmě patří především studentům a jejich cestě za poznáváním, tudíž jim do dalšího školního roku přejeme mnoho radostných zážitků, úspěchů ve studiu a celkově mnoho příjemných dní v OPEN GATE. Jak s oblibou říkám, užijte si každičký moment!

Začíná rok, který je samozřejmě jedinečný a specifický pro každý jednotlivý ročník, ale přeci zde letos nalezneme i zajímavosti z hlediska historie a růstu OPEN GATE.

Letošní maturitní ročník, dvě oktávy, 37 studentů, je nejen dvojnásobný oproti předchozím letům, ale jeho základ tvoří studenti, kteří jako devítiletí začínali v naší tehdejší první a pilotní třídě na vznikající základní škole, v tehdy třídě čtvrté. Oni zahájili tento týden svůj jubilejní desátý školní rok na OG.

Naši tehdejší první prvňáčci vstupují do kvart a tímto rokem vlastně završují svoji povinnou školní docházku, devátý rok v Babicích. A kam povedou jejich cesty ze středočeské vísky po konci studia? To ještě asi nevědí ani oni sami, ale mohou se stejně jako všichni ostatní inspirovat svými staršími spolužáky, maturanty OG. Ti se tradičně první týden v červenci dozvěděli svoje výsledky v mezinárodní maturitě IB a potvrdili tak své plány a ambice. Letošní celkový průměr je opět vynikající - 38 bodů a stejně jako vloni došlo i ke zcela mimořádnému a jedinečnému výsledku, k plnému počtu - 45 bodům. Gratulujeme pochopitelně všem studentům ke skvělým výsledkům. Oni i my již pochopitelně víme, kam povedou jejich cesty, a Vám přineseme komplexní přehled, který se právě zpracovává, na našem webu.

Tam jsme již samozřejmě přinesly zprávy o zahájení školního roku a mnoho dalšího.

https://www.opengate.cz/blog/15-skolni-rok-v-open-gate-294-gymnazistu-a-101-zaku-zakladni-skoly
https://www.facebook.com/opengateschool/

Z čísel vidíte, že jsme dosáhli téměř maximálního počtu studentů. Všichni se ve středu 4. 9. zúčastnili prvního letošního setkání gymnázia OG – slavnostního assembly. Proběhly tradiční uvítací proslovy, seznámení s novinkami, přivítání a představení nových studentů a kolegů, blahopřání k narozeninám a předávání certifikátů. Nakonec se vyfotil pedagogický sbor, třídy necháváme na příští týden, budou se fotit postupně. Fota pak samozřejmě naleznete na webu ve fotogalerii a na sociálních sítích.

Co se jinak celý týden dělo? Již víte, že se vrháme do studia rovnou po hlavě, již od první pondělní hodiny jsme jeli podle rozvrhů vč. odpolední výuky, v některých případech až do pěti hodin. Pouze primáni měli tradiční adaptační týden, který dnes opět vyvrcholí sázením třídního stromu.

A co je nového na kolejích? Kromě nového společného prostoru a rozšíření možností pro trávení volného času a víkendové stravování je vše při starém, myšleno v dobrém. Vychovatelé se přivítali se svými svěřenci, využili hezkého počasí k výletům do okolí a sportovním aktivitám. Příští týden navíc již začínají odpolední kroužky.

To byl tedy stručně první zářijový týden. To nejpodstatnější z týdnů nadcházejících se budeme snažit přinášet vždy každý pátek a mezitím samozřejmě též zprávičkami na FB. Tak tedy milí studenti, rodiče, absolventi, přátelé, mějte opravdu příjemný víkend, užijte si, co je vám libo, a za týden zase u zpráv z OG.

Za všechny kolegy Vás srdečně zdraví