Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

ranní teploty dnes při nízké oblačnosti klesly sice k nule, ale zato nás čeká krásný slunečný zářijový týden a o víkendu si užijeme trochu babího léta. Tak tedy končí třetí zářijový týden a my si jej opět, tentokrát stručně shrneme.

Pondělí zahájilo assembly nižšího gymnázia, tentokrát v režii učitelů angličtiny, interaktivně si pohráli s profilem studenta OG. Děkujeme za přípravu a realizaci.

Hned po assembly jsme již začali kompletně využívat nové krásné učebny a prostory v další rozšířené části našeho úžasného kampusu. Tak tedy vězte, že přibyly dvě nové učebny výtvarné výchovy, nová velká učebna na hudební výchovu a drama, další dvě nové větší učebny pro nejnavštěvovanější předměty IB - Economics a Mathematics SL, nová učebna pro ITC a Robotics, dvě nové učebny pro výuku jazyků, rozšíření knihovny, dvě nové velké studovny, zázemí, kabinety atd. To vše jen v prostoru za knihovnou. Další úpravy a rozšíření proběhly na kolejích, v Poradenském centru a na základní škole. Až se trochu zabydlíme, přinese obrazovou reportáž.

Celý týden opět po roce probíhá akce European Mobility Week, i my jsme si ji připomněli a zapojili se, na neděli připadá Den bez aut.  Organizovaně i neorganizovaně po areálu jezdili pravidelně cyklisti, běhali běžci. Díky všem, co se hýbou a ví proč.

V úspěšných a tradičních akcích se má pokračovat, nejinak tomu bylo se zapojením našich studentů do charitativního projektu Světluška. Děkujeme dobrovolníkům i organizátorům.

V rámci činnosti Poradenského centra proběhly další preventivní programy, tentokrát pro další oktávu a kvintány.

Ve čtvrtek odpoledne se konala prezidentská předvolební debata, představili se kandidáti na prezidenta studentské rady OPEN GATE, výsledky přineseme hned, jakmile budou po volbách sečteny. A po politice přišla zábava, konala se první letošní diskotéka.

Včera se též konalo další setkání v rámci kariérního poradenství, tentokráte o možnostech studia ve Velké Británii a Dánsku.

Určitě jste také zaregistrovali na FB fotky všech letošních tříd, pokud ne, mrkněte, jak nám to sluší.

Kolegové se pro změnu "vyřádili" na našem webu, tenhle článek si nenechte ujít.

Když už jsme na webu, všimněte si, že již běží upozornění na letošní Dny otevřených dveří - 14. 11. a 23. 1., s blížícím se datem se budeme detailněji připomínat.

O víkendu pokračují expedice DofE, studenti tentokrát zavítají do České Kanady a řada kolegů se pro změnu zúčastní ve škole záchranářského minima.

Toť tedy pro tentokrát stručněji vše, užijte si poslední letní víkend (v pondělí začíná podzim) a za týden zase u zpráv.

Za OG Vás srdečně zdraví