Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

na Mikuláše, tedy na konci prvního prosincového týdne k Vám míří další letošní zprávy z naší Vaší školy. Teploty se momentálně pohybují kolem nuly, ale o víkendu se prý má oteplit, až k 9 stupňům, avšak užijeme si prý i deště.

Pondělní assembly ve školním divadle navázalo na minulé setkání nižší gymnázia a tentokrát starší studenti prezentovali také starším zážitky a zkušenosti z expedic Duke of Edinburgh Award. Děkujeme!

Ještě před tím se nám o víkendu studenti živí a zdraví vrátili z Indie, tento týden se také organizačně dořešila výměna do Španělska a zakoupily se letenky do přímořského Alicante. Do německých Drážďan je to jednodušší, a tak na plnění úkolů v předvánočním saském městě vyrazili němčináři z kvarty.

Od pondělí nám školou také před každou hodinou a na její závěr zní tradiční vánoční „zvonění“. Osobně musím říci, že se to za ta léta rozhodně neohrálo a je to pořád stejně krásné, až dojemné. Ostatně jako celé Vánoce.

A protože i nás čeká za necelé dva týdny Vánoční revue, již v pondělí začaly první zkoušky. Nutno podotknout, že všem, kteří budou účinkovat, patří velký dík a obdiv. Nejsme žádná konzervatoř, nelze od všech očekávat pouze čisté a libozvučné vystoupení, je to o společné zábavě a příjemně prožitém večeru s přáteli ve škole.

Jinak se tento týden tradičně pracovalo na všech frontách, výuka, porady, setkání, konzultace, hospitace, jednání školské rady, provozní záležitosti, dobrovolnická a komunitní činnost, zkrátka a dobře velmi pilný pracovní týden. Tři dny také v divadle běžel projekt sextánů o sociologii.

V týdnu jste také obdrželi informace k maturitnímu plesu 2020. Tak připomínám: 22. února v pražské Lucerně, určitě se přijďte podívat.

Další novinky naleznete na webu (např. FLOG), Facebooku (např. Mikuláš) či Instagramu. Tak se mrkněte, případně „lajkujte“, sdílejte, komentujte.

Samozřejmě i u nás byly oslavy Mikuláše, ve středu diskotéka a včera Mikuláš osobně s celou svojí družinou. Pokud jste byli hodní, asi i vy jste něco dostali; soudě podle maličkostí a úsměvů u nás, my jsme tedy hodní většinou byli.

Adventní čas pokračuje, všude už svítí vánoční stromy, i my v Babicích máme krásný i s betlémem. Tak o víkendu vyrazte na procházku, užijte si vánoční atmosféru a buďte v klidu a pohodě.

Hezký předvánoční čas Vám za všechny kolegy přeje