Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

předposlední únorový den přichází letošní třiadvacáté zpravodajství. Na úvod ještě před tradičním klimatickým okénkem dovolte stručnou noticku k současnému dění u nás a ve světě.

OG nevydává v souvislosti s nemocí Covid-19 žádné zásadní prohlášení, vy sami, s vlastním zdravým úsudkem se rozhodněte, zda a v jaké míře přihlédnete k doporučením odborných zdravotnických a státních institucí k tomu určených.

Jinak u nás je dnes překvapivě bílo, lehce nasněžilo, letos asi podruhé. Týden byl ale opět ve znamení předjaří, ačkoliv se zdá, že příští možná bude ještě trochu zimní. Opět zde začínají poletovat vločky.

Na úvod se nemůžeme nevrátit k zásadní události z uplynulého víkendu. K sobotnímu maturitnímu plesu oktáv 2020. Bylo to krásné, noblesní, příjemné i zábavné, děkujeme všem, kteří dorazili. Děkujeme též za spoustu Vašich milých a pochvalných slov tam i pak v emailech. Pro všechny nahlédnutí do atmosféry. Za rok na viděnou.

Týden pracovní zahájilo assembly, jak jinak. A měli jsme moc zajímavého hosta, do oboru písmoznalectví nás zasvětila odbornice, soudní znalkyně. Velmi zajímavé, děkujeme!

Zbytek týdne proběhl standardně, kromě desítek hodin výuky probíhala celá řada doprovodných akcí, matematická soutěž, samozřejmě dobrovolnická činnost v rámci komunitní činnosti, preventivní činnost našeho Poradenského centra a mnoho dalšího.

Vyrazili jsme též mimo areál, například na zeměpisnou olympiádu do Čelákovic, za uměním do pražského Rudolfina a s robotem také na mezinárodní robotickou soutěž do Barcelony, odkud se náš tým vrací zítra.

Dnes je, bohužel, poslední den s naší milou kolegyní p. Míšou Mikeskovou, která musí z osobních důvodů ukončit svoji dlouholetou profesní kariéru pedagožky. Zde také rozloučení přímo od ní:

Vážení rodiče,

každého dne něco končí a něco nového začíná. Bohužel musím ze zdravotních důvodů opustit povolání učitele a jít dál jinou cestou. Naše cesty se sice rozejdou, ale vzpomínky na Vaše děti a zážitky s nimi mi naštěstí zůstanou. Přeji Vám, abyste se svými potomky zažili co nejvíce společných příjemných chvil. Zároveň chci Open Gate poděkovat za možnost získat cenné zkušenosti.

S pozdravem

Michaela Mikesková

No a my jí samozřejmě přejeme vše nej v životě i v nové profesi. Ať se daří a hlavně hodně zdraví, děkujeme!

Tento odchod si samozřejmě vyžádal jisté „manévry“, hledání optimálního a možného řešení nové situace, příchod nových kolegyň, přeskupení úvazků, nové rozvrhy, vše je připraveno, tak od 9.3. po prázdninách jedeme dále. Není jistě žádným tajemstvím, že nás v polovině dubna opustí další kolegyně, tentokrát z jiného důvodu, odchodu na mateřskou dovolenou. To je samozřejmě skvělá a radostná událost a možná to též přinese další dílčí úpravy rozvrhu. To je život, poradíme si. Loučit se a přát budeme, až se to přiblíží.

Jestli jste se chtěli přihlásit na gymnázium OG, ještě můžete do neděle vyrazit na poštu. Přihlášky s razítkem do 1.3. 2020 včetně jsou ok.

Přátelé, je pátek 28. února, před námi bonusový únorový den, tak si jej užijte. Následují jarní prázdniny, které by mohly být možná nakonec zimní tak, jak to odpovídá jejich umístění do ročního období. Tak ty si tedy také vychutnejte. Mějte se krásně a nepanikařte, jak říkávala moje babička, nejhorší je smrt z leknutí.

Za všechny kolegy v OPEN GATE přeji hezký víkend a případně i prázdniny.

Zdraví