Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

jubilejní třicátý páteční dopis tohoto školního roku je zde.

Teplý jihozápadní vzduch k nám přinesl téměř letní teploty, rozkvetly sakury a zlatý déšť, dnes přichází studená fronta a asi též zaprší.

Slunečný týden začal pondělním assembly, které jsme věnovali literatuře. Hostem byl literární publicista Pavel Mandys, předseda výboru cen Magnesia Litera. Děkujeme za zajímavé povídání.

V pondělí začal netradiční týden našim kvintánům, jednak je čekal třídenní projekt psychologie, jednak si ještě ve středu odskočili do Divadla na Vinohradech na Pygmaliona.

Ve středu ve 12.00 se pro změnu konala písemná část statní maturity z českého jazyka, naše oktavány čeká již jen týden školy a na začátku května vypukne tradiční zkouškové „šílenství“, česká státní, mezinárodní a školní maturita.

Včera jsme se ale mohli zrelaxovat při rytmech mexické hudby, v divadle se konaly dva koncerty přátel naší kolegyně Mileny Caba. Děkujeme za zprostředkování zážitku.

Dnes ráno začalo první kolo jednotných přijímacích zkoušek, dopoledne se píší testy a odpoledne čekají uchazeče pohovory. Přijímací řízení bude samozřejmě pokračovat též příští týden.

Také pokračuje návštěva mexických hudebníků, zpestřujících výuku španělštiny.

Velvyslanci OG ze sexty vyrazili do pražského DOXu na semifinále soutěže „Máš umělecké střevo?“.

Na našem FB se můžete vrátit v čase k rekordnímu výkonu našich plavců, lyžařskému kurzu sekundánů či se mrknout na přípravy na TEDx OG. Ten se nezadržitelně blíží, akce vypukne již za 8 dní. Více si můžete přečíst v novém vydání časopisu Instinkt, který přináší reportáž od OG TEDx.

Když jsme u médií a čtení, doporučuji zavítat na náš web a podívat se na výsledky našich studentů v matematických soutěžích či si přečíst reportáž Z Babic až za Dubčekem

A konečně se blíží letošní RUN and HELP, akce vypukne v pondělí 16. 4. po velké přestávce. Čekají nás opět trasy v areálu i mimo něj, nejaktivnější běžci se proběhnou lesem až do Mukařova a zpět. Předpověď slibuje polojasno, teplo a žádný déšť, tak si určitě akci užijeme. Za uběhnuté kilometry se bude opět přispívat na charitativní sbírku. Pokud i vy, rodiče, ji chcete podpořit, můžete např. svěřit daný obnos svým dětem. Cílem celostátní akce, která začala před čtyřmi lety u nás, je vyběhat sportovní protézy pro čtyři skvělé děti: Lukáše, Michalku, Vašíka a Simonku.

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018/Komu-pomahame-v-roce-2018.aspx

Taky můžete o víkendu v přírodě potrénovat a užívat krásného jara roku 2018.

Za celý tým OG Vám přeji vše dobré.

Petr Chára