Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

celodenní mrazy vystřídalo na chvíli sluníčko a dnes pro změnu pod zamračenou oblohou končí další náročný týden plný nejrůznějších zážitků.

Tento týden symbolicky orámoval muzikál "Jasmine & Juniper". V pondělí náročnou práci na přípravě a produkci akce takového rozsahu interaktivně představila kolegyně Adamová na ranním assembly a včera večer se konala premiéra. Té ještě předcházela předpremiéra pro naši ZŠ. A byla to prostě a jednoduše další PARÁDA! Opět dokonalé divadlo se vším všudy kolem, včetně uvaděček, šatnářek, prodeje soundtracku, občerstvení o přestávce, květin, zkrátka kompletní kulturní a společenský zážitek. Nemá smysl chválit jednotlivce, výkony všech byly skvělé. Neváhejte, a pokud můžete, navštivte dnešní představení, jestliže nemůžete, prohlédněte si alespoň pár fotografií.

Minule jsem vás informoval, že v pátek probíhalo vyhlášení školního časopisu za rok 2016, výsledky nebyly do "uzávěrky" známy, dnes už je ale víme. Zabodovali jsme opět na mnoha frontách, dvě 1. místa a jedno 4. Více se dozvíte zde, případně se samozřejmě můžete začíst přímo v časopisu samotném.

Na našem webu si dále můžete přečíst o výletu do Drážďan a o dalších akcích.

V pondělí a v úterý probíhal v kvintách projekt "Nevypusť duši" pod vedením naší absolventky (ročník 2011) Máji Salomonové. Ve středu a ve čtvrtek přišel na řadu sextánský projekt ze společenských věd, řízený kolegou Šrůtou.

Naši mladí vědci a potencionální noví medici se nově formálně sdružují v OG Medical Society. Jejich přednášky, akce i pitvy můžete sledovat na FB.

Dnes odpoledne přiletí skupina španělských studentů z Toleda, čeká je víkend v rodinách a pak bohatý program v OG a okolí.

A jelikož je čas vánoční, speciálně absolventům posílám tradiční OG zvonění jako vzpomínku na jejich časy zde:

I feel it in my fingers, I feel it in my toes, Christmas is all around me…..

Let it snow!

I want a hippopotamus for Christmas, only a hippopotamus will do…

So this is Christmas and what have you done, another year over…

Na závěr připomínám, že v úterý 20. 12. se od 19:30 ve sportovní hale koná tradiční vánoční revue. Pokud přijedete z daleka, můžete si poté odvézt svoji ratolest rovnou domů na vánoční prázdniny.

Mějte krásný, již třetí, adventní víkend.

Za OG Petr Chára