Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

podzim pokračuje, zvykáme si na kratší a kratší odpoledne a samozřejmě stále pilně pracujeme a studujeme.

Po posledních dvou obsáhlejších pátečních zprávách dnes očekávejte pouze stručné telegrafické shrnutí. Nejprve mi dovolte poděkovat za zajímavé reakce a dotazy po minulé zprávě, která se věnovala možnostem univerzitního studia. Je vidět, že Vás téma mimořádně zajímá, budu se mu tedy opět v brzké době věnovat z jiného pohledu.

Pondělní assembly věnovala kolegyně Drábková „pet peeves“, drobnostem, které otravují náš život, jsou nám protivné a rozčilují nás. Bylo to pojato velmi hezky z pohledu pedagoga. S pomocí svých kolegů K. Drábková natočila skvělé video, ve kterém sehráli nejčastější a nejotravnější chování studentů při výuce. Všichni herci byli naprosto úžasní, zejména výkony kolegyně Caba a kolegy Tomáška. Dokonalé, poučné, děkujeme!

V pondělí večer se také konalo první zasedání nově zvolené studentské rady.

Ve čtvrtek oktavánka Debora připravila pozoruhodné assembly na téma udržitelného rozvoje, využívání zdrojů. Někomu to může znít poněkud nezajímavě, ovšem její příklad lokálního zodpovědného chování, ilustrovaný na intimní hygieně žen a dívek, možného ekologického řešení, souvislosti se vzděláním, zejména v rozvojovém světě, sklidil velký potlesk. Také děkujeme!

Celý týden s námi pobývají studenti z francouzského Rostrerenu, zítra odletí naši studenti do španělského Toleda. Ti mj. připravili v rámci výuky velmi pěkné video o OG ve španělštině, která Vám představíme, jakmile si odbude premiéru na tamní škole.

Žijeme aktivně i sportem, o čemž se můžete dočíst na našem webu, všem běžcům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a gratulujeme zejména vítězi své kategorie, Richardu Česnekovi z primy A. Skvělé! V plném proudu je také nejstarší, nejdlouhodobější a nejpopulárnější projekt – florbalová liga. I o ní najdete informace na www.opengate.cz

A když už budete online, rozhodně doporučuji téměř devadesát nových fotografií od Karla Cudlína na našem facebooku.

Toť pro dnešek stručně vše, mějte se fajn a zase za týden.

Hezký víkend a následující pracovní týden přeje za OG

Petr Chára