Pokračoval FLOG

Oba soupeři vstupovali do čtvrtečního zápasu ze shodné pozice, tj. po prohraném utkání s Kašparovým Kappaspar. A tak bylo otázkou, kdo se z poslední porážky rychleji otřepe. Oběma týmům chyběl jeden z důležitých hráčů: Half-Wit Hochům Haltmar, plynařům zase Ferbr. Přesto byl favorit na základě jediného vzájemného zápasu, který jednoznačně ovládli Wittovi hoši, celkem jasný.

O to byl překvapivější úvod zápasu, kdy se hbitý Garbini protáhl kolem mantinelu a naservíroval míček před prázdnou bránu Paštikovi, který hned v první minutě poslal svůj tým do vedení. Od té doby byli u míčku sice častěji háčkaři, nicméně do nebezpečných situací se příliš nedostávali. Plynaři zodpovědně bránili a jednoduchými kombinacemi se dostávali na dostřel Knížkovy brány, navíc v sedmé minutě okopíroval Chytrý Garbiniho úvodní gólovou akci, od mantinelu neomylně našel znovu Paštiku, jenž skóroval podruhé. Hned po rozehraném buly to vypadalo, že se hochům podařilo snížit, nicméně rozhodčí Hošťálek ostřížím zrakem odhalil postavení útočícího hráče v brankovišti, takže skóre zůstalo stejné. V závěru třetiny byl vyloučen Witt, jenže s přesilovkou naložili plynaři prachbídně. Nevýhoda muže v poli však ani na začátku druhé třetiny nedovolila hochům žádný větší nápor, a tak čas vcelku poklidně ubíhal. V polovině této části plynaři použili již osvědčený model, podél mantinelu se tentokrát protáhl Michalik a servíroval svátečnímu střelci Hladíkovi znovu před prázdnou bránu. V osmnácté minutě to pak bylo na neuznané branky 1:1, tentokrát odhalil rozhodčí útočný faul plynařům a opět správně jejich gól neuznal. Teprve ve třetí třetině přeřadili Half-Wit Hoši na vyšší rychlostní stupeň a vytvořili si mírný tlak. Z něho pramenila Kubíčkova střela do tyče a dvě minuty před koncem i standardní situace, po které Kubíček prostřelil zeď a snížil na 1:3. Tento gól nalil do žil hochům novou energii.

Necelou minutu před koncem ještě utkání zdramatizovali. Tentokrát je zpoza brány rozehráli a důrazným, kanadským způsobem se prosadil Witt. I v posledních 40 sekundách bylo o co hrát a zvláště poslední standardní situace rozehraná pouhou sekundu před vypršením hrací doby přidělala plynařům nejednu vrásku. Nakonec ale s vypětím všech sil svoji bránu uhájili a slavili tak překvapivé vítězství 3:2.

Half Wit Hoši - Na plný plyn 2:3

Třetiny 0:2, 0:1, 2:0, střely 15 - 18, góly Kubíček, Witt - Paštika 2, J. Hladík

Aktualizované statistiky si prohlédněte tady.

Luděk Michalik