Pravidelná dávka pátečních novinek z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po deštivém a chladném týdnu se nám včera večer hezky vyčasilo a dnes ráno nás na cestě do školy provázelo krásné vlahé slunečné ráno. Tak či onak prý zažíváme nejchladnější květen za posledních 30 let. Upřímně si myslím, že nám je to zde tak nějak jedno, my máme svůj program bez ohledu na statistiky.

Už to sice začíná být monotónní, ale samozřejmě opět pokračovaly zkoušky mezinárodní maturity IB. Ty dnes ovšem konečně končí. Pojďme si ještě naposledy tento rok připomenout, z čeho se tedy tento týden konaly. V pondělí ráno celý proces začala fyzika, odpoledne ji pak vystřídaly environmentální systémy. Ty ještě pokračovaly tradičně v úterý ráno, odpoledne po nich přišla španělština, která skončila ve středu dopoledne. Pak nastoupil dvojblok chemie, po kterém včera odpoledne přišla na řadu francouzština a pokročilá matematika. Tyto dva předměty dnes v 11.00 celý třítýdenní maratón ukončí. A aby naši oktaváni nevypadli ze cviku, již v pondělí jim začíná ústní maturita ve společné/státní i profilové/školní části. Posuďte sami, je to slušná zátěž. Oktaváni, ještě vydržte! Rozloučení s Vámi/s nimi je naplánováno na příští pátek v 10.30 v divadle školy.  Pak už hurá do světa, na prázdniny, do práce a v záři na další studia.

V úterý a ve čtvrtek se konala další letošní novinka. Technology Day, nejdříve pro sekundy, pak primy. Kombinace novinek v IT, prezentace a ochutnávka klubů robotiky a internetu věci a praktické workshopy. Děkujeme organizátorům z řad kolegů i studentů. Skvělá akce! Pár fotek jako vždy na FB.

Tamtéž také naleznete fotky ze cvičných expedic DofE. To je další velké téma posledních dní, konala se celá řada příprav, cvičných i reálných, bronzových a stříbrných expedic. Za poslední dva víkendy celkem šest, příští víkend studenty čekají ještě další čtyři. A mezitím dnes odjíždí ta největší skupina téměř 20 studentů vč. několika absolventů do rumunského Banátu. Určitě bude tradičně spousta fotek a reportáží. Loňskou si můžete připomenout zde.

Ještě pár zmínek k další akcím, v pondělí za deštivého počasí proběhl další díl seriálu praktické první pomoci, tentokrát pro tercii A, kvinta A měla v úterý odpoledne společnou stmelovací akci a sekundáni vyrazili ve čtvrtek do pražského Minoru, sextáni pro změnu vyjedou v pondělí sjíždět Vltavu.

Včera se také konala každoroční pravidelná schůzka školské rady, kde se mimo jiné projednaly podněty z řad Vás, rodičů. K těm nejzajímavějším se slovem vrátíme v některém z další dopisů, ať již pátečních, či dopisů ředitelky školy.

Toť pětatřicáté letošní shrnutí, zbývají tři týdny do uzávěrky klasifikace, pak třídní akce a výlety, stáže pro sextány a septimány, další tradiční akce závěru roku vč. festivalu Blue Van (6. 6.) a za pět týdnů bude tento školní rok minulostí.

Přeji příjemný víkend a úspěšný pracovní týden.