Tradiční páteční pozdrav ze základní školy

Vážení rodiče,

zdravíme vás všichni všechny z prosluněných Babic. Jak říká kolega Chára: „Ideální počasí na to jít se proběhnout…“. Nepřekvapí proto, že právě on je autorem a duchovním otcem projektu RUN AND HELP, který se bude konat také v tomto školním roce. Termín ještě není stanoven, ale slibovaná předpověď na víkend může vybídnout k zahájení tréninku. Na tomto místě se můžeme namotivovat loňským ročníkem a podívat se na to, komu jsme splnili sen zde či na odkaze:  https://www.youtube.com/watch?v=esAPXIsP-MM&feature=¨. Na stránkách Konta Bariéry se pak můžete podívat i na historii, jak a komu projekt pomáhal: https://www.kontobariery.cz/Projekty/Projekty-Konta-BARIERY/Run-and-Help/Komu-jsme-pomohli. V minulém roce navíc získal projekt Cenu Fóra dárců: http://www.cenyforadarcu.cz/rocnik-2018/vysledkova-listina-sbirky.html. Takže neváhejte, trénujte. Stojí to za to J.

Včera jsme měli další Assembly z cyklu Pošli to dál. Naším hostem byl pan PaedDr. Slávek Hrzal, školský ombudsman, zakladatel a ředitel ankety Zlatý Ámos, bývalý redaktor rozhlasu a televize, vedoucí Dětské tiskové agentury, spoluzakladatel a také čestný držitel ceny Zlatý oříšek… Výčet jeho aktivit asi nepřekvapí, že měl dětem rozhodně co předat. Podrobnější reportáž naleznete zde na webu školy.  Zpráva je také na i-klíčence, nicméně je to zpráva na tom místě poslední. Od dnešního dne naleznete totiž veškeré novinky ze základní školy pouze na nových webových stránkách zde.

Včera také Luke Ryan s anglickým oddělením přichystali soutěž Spelling Bee. Jedná se o tradiční soutěž, v níž soutěžící píší širokou škálu slov s různou mírou obtížnosti. Soutěž vznikla ve Spojených státech a rozšířila se do škol po celém světě. První oficiální vítězem Spelling Bee byl vyhlášen v roce 1925 ve Washingtonu D.C.. Tehdejšímu vítězi bylo jedenáct let.

Dnes odjíždí na svůj badatelský dvoudenní výlet skupinka dětí Povinně volitelného předmětu Co nás baví. Jedou do Liberce a paní zástupkyně Petra Kobrová pro ně připravila intenzivní a velmi zajímavý program.

Čeká nás poslední týden před jarními prázdninami, přeji všem krásný víkend…

Za ZŠ